Filiz Aker, Vatan Şaşmaz'ın telefon şifresi neden kırılamadı?

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’le ilgili soruşturmada polis Şaşmaz ve Aker’in kilitli cep telefonlarını henüz açamadı. İşte nedeni... Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in kapalı telefonlarının şifresinin kırılamaması

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’le ilgili soruşturmada polis kilitli olan cep telefonlarını henüz açamadı. Konunun teknik bir nedeni olduğu ortaya çıktı. Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet ve intiharla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 

Vatan Şaşmaz'ın anısına büyük saygısızlık-TIKLA ÖĞREN 

Vatan Şaşmaz cinayetinde yeni gelişme... Kilit kadın konuştu - TIKLA ÖĞREN 

FİLİZ AKER KİMDİR?

VATAN ŞAŞMAZ EVLİ Mİ? 

VATAN ŞAŞMAZ CİNAYETİ SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR? VATAN ŞAŞMAZ NASIL ÖLDÜ?

FİLİZ AKER, VATAN ŞAŞMAZ'I BU YÜZDEN Mİ ÖLDÜRDÜ BOMBA İDDİA-TIKLA ÖĞREN 

VATAN ŞAŞMAZ'IN GERÇEK ÖLÜM SEBEBİ BU MU?

Vatan Şaşmaz'ı öldürüp ardından da intihar eden Filiz Aker'in yeğeni Dilek Bayer, halasının Vatan Şaşmaz'dan çocuk sahibi olmak istediğini söyledi. Dilek Bayer'in konuyla ilgili sözleri: O güçlü bir kadındı bir şeyleri hazmedemedi. Vatan'la ilişkisi vardı tabii, büyük aşk yaşadılar. Emel Sayın'ın yeğeniyle birlikteyken çok güzel bir ilişkisi vardı. Ya canını yaktı onun duygusal anlamda bilmiyorum. Son dönemde halamı hep arar sorardı.Gerçek ismi Fatoş Bayer'di. Bekliyordum böyle birşey yapacağını ama bu şekilde beklemiyordum. Silahlı ruhsatlıydı. Halam planlı bir kadındı her şeyin organizasyonunu önceden yapardı.

Halam zaten Vatan'dan çocuk yapmak istiyordu ama hamile kalamamıştı. Doktoru hamile kalamayacağını söylemiş. Güzel bir ilişki yaşadılar, halam bunu hazmedemedi. Çok politik bir kadındır kimseyle arasını bozmaz. Geldi bence 'Aaaa hadi canım benim görüşürüz' dedi Vatan arkasını döndü o da arkasından sıktı. Demiştir 'Sen beni sırtımdan vurdun ben de seni sırtından vuracağım'. Aile içinde otorite ondaydı, patron oydu.

Peki telefonların açılması neden bu kadar uzun sürdü?

Şaşmaz ve Aker’in kapalı telefonlarının şifresinin kırılamaması, iPhone’un güvenlik özelliğinden kaynaklanıyor.

HER YANLIŞ DENEMEDE SÜRE UZUYOR

iPhone telefon her yanlış şifre girişinin ardından bir süre kilitleniyor. Bilişim uzmanları her yanlış denemede kilitleme süresinin katlanarak arttığını, bu nedenle şifrenin kırılmasının olanaksız hale geldiğini belirtiyorlar.

Çok sayıda denemenin ardından telefon kendisini kapatırken, “iTunes’a bağlanmanız gerekiyor” diye bir mesaj çıkıyor.
Bu mesajın ardından telefonun bir bilgisayara bağlanması şart hale geliyor.
Ancak bu şekilde de yanlış şifre denemeleri sürerse cihaz içindeki tüm bilgileri silip fabrika ayarlarına geri dönüyor.
Kullanıcı iPhone güvenlik ayarlarından, 10 yanlış denemede tüm bilgilerin silinmesini de isteyebiliyor.

ABD'DE DAVA KONUSU OLMUŞTU

Geçen yıl ABD’nin San Bernardino kentinde bir terör saldırısı gerçekleştiren kişinin üzerinde kapalı bir iPhone bulunmuş, ABD polisi Apple’ın şifreyi açması için mahkemeye başvurmuştu. Dava sürerken polis, bir “üçüncü tarafın” yardımıyla iPhone’u açabildiğini belirterek başvuruyu geri çekti. Bir süredir bazı şirketlerin tüm akıllı telefonların kilitlerinin açılması ve hatta izlenmesi gibi yasal anlamda “gri alanda” bulunan hizmetler veriyor.

Vatan Şaşmaz cinayetinde silah bilmecesi

Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker'in, cinayette kullandığı silahı otele nasıl soktuğu araştırılıyor. İddialara göre Aker, silahı otele hediye kutusunda soktu. Şaşmaz'ın 21 Ağustos 2017 günü de otele geldiğine yönelik iddialarla ilgili araştırma yapan polis, geriye dönük güvenlik kamerası incelemesinde bu iddiaya ilişkin bir bulguya ulaşamamıştı. Sabah gazetesinin bugün yayınladığı habere göre Aker'in, taşıma değil bulundurma ruhsatına sahip olduğu tabancayı "otel görevlilerinin iyi niyetini suiistimal ederek içeri soktuğu polis tarafından değerlendiriliyor."

Otel görevlilerinin 1.5 aydır otelde kalan Aker'i tanımaları nedeniyle x-ray cihazından geçişlerinde arama yapmadıkları öne sürüldü.