Vatan aşkımız bitmez 

Oktay Kaynarca da ''demokrasi'' dedi! Darbeye ''hayır'' diyen oyuncu, takipçilere de sert yanıt verdi.

'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin oyuncusu Oktay Kaynarca’da 'Yaşasın Demokrasi' dedi! 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında birçok isim demokrasiye sahip çıkan paylaşımlarda bulunmuştu. Yakışıklı oyuncu da şu sözlerle demokrasiye sahip çıkan açıklamada bulundu: Allah bu memleketin sağduyulu vatanseverlerine zeval vermesin. Vatan aşkımız bitmez, bitmeyecek. Bu akıl tutulmasına sebep olanlardan çok çektik, çok yorulduk. Gördük ki her defasında bizi bize kırdırıp canımızı yaktılar. Demokrasimizin geleceği için sevinçliyim ama bu topraklarda büyüyen hınç kültürü için üzgünüm. Yaşasın sonsuz demokratik Türkiye Cumhuriyeti… 

Yaşasın laik Türkiye Cumhuriyeti! 

Oktay Kaynarca, kendisini paylaşım yapmamakla suçlayan takipçilerine de sert tepki gösterdi. 2010'da açılım toplantıları adı altında yapılan buluşmalarda, kendi elimle kaleme alıp hiç kimsenin Fethullah diyemediği yıllarda bu konuya dair kaygılarımı bizzat en yüksek makama nasıl ifade ettiğimi paylaştığım linkte görün! Okuyun lütfen kim geç kalmış, kim korkmuş, kim korkmamış görün. Yaşasın tam bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti. 

İçim çok acıyor! 

Darbe girişimin ardından sessizliğe bürünerek eleştiri oklarının hedefinde olan Tuba Büyüküstün, günler sonra açıklama yaptı! Oyuncu neden sessiz kaldığını açıkladı. 'Yüce Allah, insanı affetsin!' sözleriyle yazısına başlayan oyuncu şu ifadelere yer verdi: Keşke birbirimizi gözümüzü kırpmadan öldürmek yerine yaşatabilseydik. 

Yazmadım çünkü... 

Niye mi hiçbir şey yazmadım, yorum yapmadım; çünkü içim o kadar acıyor ki, o kadar anlamıyorum ki, ne yazsam o kadar eksik kalacak. Oyuncunun günler sonra gelen bu paylaşımı kimi takipçileri tarafından destek görürken kimileri tarafından ise samimiyetsizlikle suçlandı. 

Sanatçılar demokrasi nöbetinde 

İstanbul Taksim meydanında binlerce vatandaşla gerçekleştirilen ''Demokrasi Nöbeti'', İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlendi. Demokrasiye sahip çıkmak için Taksim meydanında İBB Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, sanat camiasının ünlü isimlerinden Sinan Özen, Davut Güloğlu, Mustafa Topaloğlu ve Hakan Peker hazır bulundu. Sinan Özen darbe girişimi gecesi tankın üzerinde polisle askerin kucaklaşmasınıı kendisini çok etkilediğini söyledi.