Var oldukları dönemin en popüler 4 pop müzik grubu

Şarkıları ve tarzları ile Türkçe pop müziğine damga vuran pek çok isim bulunuyor. Fakat bunu başarabilen pek çok da müzik grubu mevcuttu. Var oldukları dönemin en popüler 4 pop müzik grubunu ve en hit çalışmalarını sizler için derledik.

Akşam

Hüsna Köşger

Türkiye'de pop müzik denilince akla pek çok müzik grubu gelir ancak bazıları var ki, onlar yıllar geçse de hep unutulmazlar arasında yer alıyorlar. Şarkıları, dansları, tarzları ve çalışmaları ile aktif oldukları döneme damgalarını vuran o müzik gruplarını haberimizde derledik.

1 - HEPSİ

Hepsi grubu, 2005-2012 yılları arasında piyasada kalmıştı. 4 albüm, 2 soundtrack çalışması, 1 proje albüme konuk çalışması, 1 sponsor single'ı yayımlayan grup gelmiş geçmiş en popüler kız müzik grubu olarak adını altın harfler ile müzik piyasasına yazdırdı. Kendileri özdeşleşen şarkıları ise Yalan oldu.

2 - 4 YÜZ

4 YÜZ grubu ilk kez 2007 yılında müzik piyasasına adım atmış ve 2011 yılına kadar varlıklarını sürdürmüşlerdi. 2017 yılında 10. yıla özel olarak eski bir şarkılarına anı klibi ve 2020 pandemisinde en çok dinlenen şarkılardan birisi olan Kız Kıza şarkılarına, ev ortamından klipler çeken grup resmi geri dönüşlerini, 2022 yılında Çiki Çiki adını verdikleri şarkıları ile yaptılar. 2 albüm, 1 soundtrack çalışması, 1 proje albüme konuk çalışması, 1 maxi single albüm ve 3 single yayımlayan grup için bir dönem yerli ABBA yorumları da yapılıyordu. Grupla özdeşleşen şarkıları Kız Kıza ve Dandini oldu.

*İsveçli bir müzik grubu olan ve ülkelerini Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edip birincilik kazandıran ABBA da, iki kadın ve iki erkekten oluşuyordu.

3 - GRUP VİTAMİN

İsmail, Takmayacaksın, Turkish Kowboys, Entelim ve daha niceleri... Bir neslin mizah anlayışını toptan değiştiren, dönemin popüler kültüründe yer alan pek çok şeyi hatta içlerinde oldukları müzik piyasasını dahi sözleri ile eleştiren bir gruptu Vitamin...

1990 yılında müzik piyasasına adım atmışlardı. Temel üyeleri Emrah Anul, Selçuk Aksoy ve Gökhan Semiz olsa da grupta bir dönem Ufuk Yıldırım, Ercan saatçi, İzel, Sertaç Demirtaş ve Murat Uzunal da yer almıştı. Gökhan Semiz'in 1998 yılında trafik kazası sonucu vefatı sonrası grup üyeleri de son çalışmalarını yayımlayıp Vitamin'e veda ettiler.

Toplamda 9 stüdyo albümü yayımlayan grup, 2015 yılında Tolga Sünter'in de dahil olduğu Emrah Anul ve Selçuk Aksoy üçlüsü ile geri dönüş albümü yayımladı. Grupla özdeşleşen şarkıları, İsmail oldu.

4 - İZEL - ÇELİK - ERCAN

İzel-Çelik-Ercan... 4 YÜZ'den önce en çok ses getiren ilk karma gruptu. Sadece 1 yıl süren müzik kariyerleri ile doksanlar Türkçe Pop'una damga vuran grup, 2022 yılında geri dönüşlerini yaptılar. Grup sadece 2 stüdyo albümü yaptı. Kendileri ile özdeşleşen şarkıları ise Özledim oldu.