Usta sanatçı Altan Karındaş hayatını kaybetti

Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş'tan acı haber geldi. Usta sanatçı bu sabah hayata gözlerini yumdu. Ünlü oyuncu Melek Baykal, Altan Karındaş'ın vefat haberini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyururken sanat dünyası yasa boğuldu.

10 yıldır Muğla'nın Marmaris Belediyesi Huzurevi'nde kalan Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş'tan sevenlerini üzen bir haber geldi.

Organlarından dolayı rahatsızlık yaşayan ve 1 ay önce hastaneye kaldırılan Altan Karındaş, bu sabah hayatını kaybetti. Melek Baykal acı haberi sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

'Uzun zamandır hastanende verdiği yaşam mücadelesini kaybetti maalesef. Nurlarda uyuyun. Mekânınız cennet olsun. Sizi hep güzel hatırlayacağız'

ALTAN KARINDAŞ KİMDİR?

Altan Karındaş, (d. 30 Ağustos 1928) Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan sanatçı; 1951 yılında Muhsin Ertuğrul'un Küçük Sahne'sinde sanat hayatına başladı. Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı.