Ünlüler ve halk el ele

Sanat dünyasının ünlü isimleri halkın darbeye karşı sürdürdüğü direnişe ortak olarak demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Sanatçılar meydanlarda onbinlerce kişiyi kucaklıyor.

FETÖ'ye mensup askerlerin, darbe girişiminin 5. gününde, onbinlerce vatandaş meydanları boş bırakmadı. İstanbul ve Ankara’daki meydanları doldurarak Türk bayraklarıyla yeri göğü inleten halka sevilen sanatçılar da katılarak destek verdi. Alişan, Mustafa Ceceli, Emre Altuğ, Ece Erken, Dilber Ay, Kutsi, Berdan Mardini Ankaralıları selamlayarak, kısa konuşmalar yaptı. 

KISIKLI'DA NÖBET 

Diğer taraftan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sunucu Esra Erol, Hasan Kaçan ve Niran Ünsal ise İstanbul Kısıklı Meydanı’nda darbeye hayır sloganlarıyla demokrasi nöbetinde ön saflarda yerini aldı. 

Mustafa Ceceli

Ankara, İstanbul, tüm şehirler kenetleniyorsa, Türkiye kenetlenebilir. Hayatlarını kaybeden, canlarını veren bütün şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Allah, kardeşi kardeşe kırdırmasın, Allah dirliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. 

İnsanları kandırdılar

Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncusu Necati Şaşmaz da demokrasi nöbetini Taksim Meydanı'nda tuttu. Şaşmaz, "Onlar insan sever göründüler. Birçok insanı Allah ile kandırdılar" dedi. İlk günden itibaren halkın yanında olan Şaşmaz, “Milli irademizi çiğnemeye çalıştılar. Demokrasimizi askıya almaya çalıştılar. Biz dimdik ayakta durduk. Milletimiz bu demokrasi savaşında, karşısında durdu ve onu ezdi. Birliğimizi muhafaza edelim” dedi.

Emre Altuğ

Şanlı ordumuzun şerefli askerleri, şerefli polislerimizin önünde ben de saygıyla eğiliyorum, bizim için şehit olan askerlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz; aynı şekilde vatanı, milleti, devleti için gözlerini kırpmadan şehit olan polislerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. 

Alişan

Allah hepinizden bin kere razı olsun. Türkiye, böyle bir şerefsizler, hainler çetesi görmedi. Sizler demokrasimize sahip çıktınız. 

Esra Erol

Kısıklı Meydan’daki demokrasi nöbetine katılan Esra Erol, ‘demokrasiye sahip çık’ mesajını verdi.

ECE ERKEN 

Başkentlileri selamlayan Ece Erken, sosyal medyadan eleştireleri "Darbeye karşıyım. Vatanımı seviyorum. Bırakın artık eleştirmeyi" sözleriyle tepki gösterdi.