Ünlü oyuncudan darbe girişimi açıklaması

Ünlü oyuncu Ali Nuri Türkoğlu'ndan hakkında çıkan iddialara açıklama...

15 Temmuz gecesi ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminde demokrasi çağrısı ile sokağa çıkan ünlü oyuncu Ali Nuri Türkoğlu'nun o gece çekilen fotoğraflarının sosyal medyada farklı bir algı ile ve yalan/yanlış  içerikler ile yayılmasının ardından oyuncu sessizliğini bozdu.

Değerli Basın Mensupları,

15 Temmuz akşamı hep beraber benim ve herkesin derinden etkilendiği ibretlik bir olay yaşadık. Pek çoğunuz gibi bendeniz de vatanına sevdalı biri olarak, insanlığın onurunu, fikir ve vicdan hürriyetini hiçe sayan ve demokrasiye vurulan darbelerin karşısındayım.

Malum gece sektörden tanıdığım kardeşim Nihat Sönmez'den haberi alır almaz, terlikleriyle o an sokağa fırlayan insan seliyle beraber Üsküdar Selamsız Çevik Kuvvet önünde soluğu aldık. Yaklaşık yarım saat sonra ben, annem, 19 yasındaki erkek kardeşim ve çoluk çocuk herkes oradaydık. Bir süre sonra 8-9 tankı durdurmayı, geri göndermeyi, ezilmek pahasına paletlerin önüne yatan halkla ve güvenlik güçlerimizle beraber başardık. Darbecilerin hain emellerine alet etmeye çalıştıklarını düşündüğüm bu erler zırhlı araçlardan sadece polislerimiz tarafından çıkarılıp kılına bile zarar verilmeden yakındaki bir binaya alındılar. Buradaki badire, can kaybı ve yaralanma olmadan atlatılınca başka bölgelere destek amaçlı yöneldik. (1.köprü) Köprüye vardığımızda askerlerin, kızgın ve öfkeli halk tarafından darp edildiğini görünce müdahale etmemiz gerektiğini düşündük. İnternet ve sosyal medyada İşid üyesi olduğum ve askerleri linç ettiğim yönündeki asılsız ve mesnetsiz yazılar, işte tam da burada, yaralı askerleri en yakın araçlara taşırken çekilmiş bir fotoğraf karesi ile birlikte yayılmış veya yaydırılmıştır!

Kötü amaçları ile bir algı oluşturmayı hedeflediklerini düşündüğüm bu olayın en büyük delili; İşid üyesi olduğumu söyledikleri fotoğrafın ilk servis edilen halinde arka planda taşımaya destek veren arkadaşım top sakallı ve küpeli görünümü ile yer alıyordu. Kötü niyetli kişi veya kişilerin bu fotoyu keserek yayması ise tamamen algı odaklı olmuştur. Orada bulunma amacı sadece ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmak olan ben; olayların üzücü akışı ile birlikte darp edilen yaralı bir askere yardım etmek, en yakın sivil araca yetiştirmek isterken kendimi askeri boğazlayan bir söylemin içerisinde görmekten duyduğum rahatsızlığı dile getirerek, bu çirkin iftiranın bir an önce yerini gerçeklere bırakmasını istemekteyim.

İcra ettiğim meslek, içinde yaşadığım ailem ve sosyal çevrem ile asla örtüşmeyen bu çirkin ve yalan haberlerin bir an önce durdurulması, olayın aslının aynen burada aktardığım gibi algılanması gerekmektedir.

Elbette şahsıma yapılan bu iftiradan dolayı yaşadığım üzüntü; güzel ülkemin maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı duyduğum derin üzüntünün yanında bir “hiç” sayılır. Bir fotoğraf karesi ile birlikte yayılan ve tarafıma atılan iftira dolu çirkin karalamanın son bulması ve bilgiyi doğru aktarmak amacı ile yazdığımız bu yazıyı siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Saygılarımla