Ünlü oyuncu Eva Herzig koronavirüs aşısı olmadı, diziden kovuldu

‘Steirer' adlı polisiye dizisinin başrol oyuncularından biri olan Eva Herzig, koronavirüs aşısı olmayı reddedince olanlar oldu. Yapımcı duruma el atarken Eva Herzig, dizinin kadrosundan çıkarıldı. Yapımcı konuyla ilgili diğer oyuncuların hayatlarını korumak için bu kararı almak zorunda kaldıkları söyledi.

Alman ARD televizyon kanalında ekrana getirilen ve büyük beğeniyle takip edilen polisiye dizi Steirer'ın başrol oyuncularından olan Eva Herzig, dizinin kadrosundan çıkarıldı. Herzig, koronavirüs aşısına karşı olmadığı gerekçesi ile diziye veda etmek durumunda kaldı.

Yapım şirketi olan ALEGGRO'dan konuya ilişkin açıklama geldi. ALEGGRO, diğer oyuncuların sağlık durumunu düşündükleri için Eva Herzig'i kadrodan çıkarmak zorunda kaldığını açıkladı.

48 yaşındaki ünlü oyuncunun aşı olmayı reddetmemesi nedeniyle dizinin sonraki bölümlerinde yer almayacağı duyuruldu. Herzig'in kadrodan çıkarılmasının ardından Steirer dizinin senaryosunda da değişiklik yapılacağı öğrenildi. Eva Herzig'in aşıyla ilgili tutumundan vazgeçmesi durumunda kadroya dahil olabileceği ifade edildi.