Ünlü oyuncu Dimitris Lignadis çocuğa cinsel istismardan gözaltına alındı

Yunanistan'ın en ünlü oyuncularından Dimitris Lignadis, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Reşit olmayan iki çocuğa cinsel istismarda bulunan ünlü oyuncu hakkında soruşturma başlatıldı. Dimitri Lignadis'e yakın olan bir kadın ünlü oyuncu hakkında ifade verirken çocuklara istismarda bulunduğunu açıkladı.

Yunanistan'ın en tanınan oyuncularından biri olan ve Yunanistan Ulusal Tiyatrosu'nun Sanatsal Direktörlüğünü yapan Dimitris Lignadis'in birçok kişiye tecavüz ve cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

Lignadis'in 2010 ve Yunan gazetesi Kathimerini'nin açıkladığı bilgilere göre 2015 yıllarında reşit olmayan iki çocuğa cinsel saldırıda bulunduğunun ortaya çıkması ülke basınında büyük ses getirdi. Dimitri Lignadis'e yakın olduğu bilinen bir kadının bazı bilgileri güvenlik güçleriyle paylaştığı açıklandı.

Atina'da polis karakoluna teslim olan Lignadis, Çarşamba günü savcıya ifade verecek. Lignadis, 2019 yılından beri görev yaptığı Ulusal Tiyatro Sanat Yönetmenliğinden suçlamalar sebebiyle 6 Şubat 2021'de istifa etmişti.

Cumartesi günü Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada yargı organlarının gerekeni yapacağı belirtildi. Ünlü oyuncu ve yönetmen Dimitri Lignadis, cinsel istismar suçlamalarını reddetti.