Umut Akyürek: Darbeye ‘tiyatro' demedim lince uğradım

24 TV'deki ‘Arafta Sorular' programına katılan Umut Akyürek, ‘'Darbeye, ‘tiyatro' demediğim için çok acımazsızca bana hakaret eden insanlar oldu'' dedi.

Sanatçı Umut Akyürek 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programına katıldı. Star yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevaplayan sanatçı Umut Akyürek, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Darbe gecesini 'tiyatro' olarak nitelendirmediği için eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Akyürek, ''Benim her bakış açısından sevenlerim var, hepsi benim canlarım. Gezi'de çıkıp slogan atmamam ya da darbeye tiyatro demememi çok ağır eleştirdiler. Darbeye, tiyatro demediğim için çok acımazsızca bana hakaret eden insanlar oldu. Ben istiyorum ki insanlar, büyük resmi görenler çoğalsın. Allah onlara gönül, göz açıklığı versin. Beklemedikleri bir duruş sergilediğim için oldukça sarsıldım'' dedi.

TANKLARIN ÖNÜNE GEÇTİK

15 Temmuz gecesi sokaklara çıkanlar arasında bulunduğunu belirten sanatçı, ''15 Temmuz gecesi biz refleks olarak hiçbir şey düşünmeden dışarı çıktık. Tankların önüne de çıktık. O gece, karınca misali safım belli olsun istedim'' dedi. Politik olmadığını, tek derdinin vatan olduğunu ifade eden sanatçı, ''Benim derdim ülkem. Kim bu uğurda savaş veriyorsa onun yanında oldum ve bunun bedelini de ödedim. Gezi olaylarına kadar siyasetten uzak bir insandım. Fakat o olay ülkeyi kırılma noktasına getirdi. Türkiye'de bir takım maşaların, kuklaların başka yerden yöneltildiğini Gezi Parkı olaylarında gördüm'' dedi.