Ufuk Özkan: ''Türkiye sağlık alanında ileri noktada, devletimiz her zaman yanımızda''

Ufuk Özkan siroz hastalığı nedeniyle hastanede tedavi görmüştü. Taburcu olan ve evinde dinlenen Ufuk Özkan, hastalığı sonrası verdiği ilk röportajında Türkiye'nin sağlık alanında ileri noktada olduğuna vurgu yaptı. Ufuk Özkan, ''Tedavi gördüğüm hastanenin üçte birini yabancı hastalar oluşturuyordu. Bu bile Türkiye'nin sağlık alanında ne kadar ileri bir noktada olduğunu gösteriyor. Devletimiz de sağlık alanında çok büyük imkanlar sunuyor bizlere. Devletimiz her zaman yanımızda, bundan dolayı da müteşekkirim.'' ifadelerini kullandı.

Hüsna Köşger

Ünlü oyuncu Ufuk Özkan'a siroz teşhisi konmuş ve Özkan tedavi görmeye başlamıştı. Sabah Günaydın'dan Tuba Kalçık'a röportaj veren Ufuk Özkan, sağlık durumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Kendimi iyi hissediyorum, evde dinleniyorum, İlaçlarıma devam ediyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Hastaneye ilk girdiğimde nakile ihtiyaç olup olmadığının araştırması yapıldı. Kendimi yorgun hissediyordum. 18 gün hastanede kaldım, ilk 2 hafta yoğun geçti, tetkikler, tahliller, ultrasona kaç kere girdiğimi hatırlamıyorum. 3 küçük operasyon geçirdim, özel bir diyet uygulandı bana. Değerlerim sabitlenince organ nakline gerek kalmadığını ve tedavime ilaçlarla devam edeceğimi öğrendim. Daha pozitif düşünmeye başladım. Sevenlerimin mesajları ve duaları da hep yanımdaydı. Herkese teşekkür ederim."

Organ bağışına dikkat çeken sanatçı, "Organ nakli bekleyen bu kadar çok insan varken, bence organ bağışı sayısı çok yetersiz. Ben 15 yıl önce organlarımı bağışlamıştım. Toprağın altında organlarım çürüyeceğine insanlara umut olsun istedim. Bu konuda el birliğiyle toplumsal farkındalığı arttırmamız gerekiyor. Sağlığımız, tadımız tuzumuz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA İLERİ NOKTADA"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisi ile yakından ilgilendiğini belirten Özkan, Türkiye'nin sağlık alanında ileri bir noktada olduğunu söyledi:

"Bakanımız sağ olsun ilk günden itibaren benimle yakından ilgileniyor. Yoğun programına rağmen benimle sürekli mesajlaşıyor. Fahrettin Bey'in böyle ilgili olması bana güven veriyor, samimiyetini hep hissettiriyor. Bakanlıktaki basın müşavirleri, Özel Kalem iki-üç günde bir beni arayıp halimi hatırımı soruyor. İçişleri Bakanlığı da tedavi sürecimde benimle yakından ilgilendi. Hepsine çok teşekkür ederim. Sosyal medyadan bana binlerce mesaj geliyor. İnanın bu kadar sevildiğimi bilmiyordum.

Tedavi gördüğüm hastanenin üçte birini yabancı hastalar oluşturuyordu. Bu bile Türkiye'nin sağlık alanında ne kadar ileri bir noktada olduğunu gösteriyor. Tıbbın birçok alanında gerçekten çok iyi doktorlarımız var. Tedavi noktasında da çok başarılılar. Yurt dışından da bu kadar yoğun hasta gelmesi bu başarının sonucu."

"DEVLETİMİZ SAĞLIK ALANINDA ÇOK BÜYÜK İMKANLAR SUNUYOR"

"Devletimiz de sağlık alanında çok büyük imkanlar sunuyor bizlere. Devletimiz her zaman yanımızda, bundan dolayı da müteşekkirim. Ulu Önder Atatürk "Beni Türk hekimlerine emanet edin" derken, bugünleri öngörmüş. Gönül rahatlığıyla kendimi Türk hekimlerine emanet ediyorum ben de."