Üç Kız Kardeş'in Sadık'ı Reha Özcan'dan tek kişilik müzikal! Öğrenciler ile bir araya geldi

Şimdilerde Kanal D'de ekrana getirilen Üç Kız Kardeş dizisinde hayat verdiği Sadık karakteri ile izleyici karşısına çıkan ünlü oyuncu Reha Özcan, Beşikaş'ta bir okulda öğrenciler ile bir araya geldi. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla ''Bir Garip Orhan Veli'' adlı müzikal eserini Reha Özcan, sahneledi. Oyunla ilgili konuşan Özcan, ''Pandemiden sonra hayat değiştiği gibi sahne düzeni de değişmek zorundaydı. Biz de o şekilde tedbirlerimizi alarak bu oyunu bir müzikale çevirdik.'' dedi.

AA

Ünlü oyuncu Reha Özcan, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla "Bir Garip Orhan Veli" adlı müzikal eseri sahneledi.

Beşiktaş'ta gerçekleştirilen oyunda ortaokul öğrencileriyle buluşan sanatçı, şair Orhan Veli Kanık'ın sevilen şiirlerini müzik ve dans eşliğinde yorumladı.

Reha Özcan, oyun öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunu uzun süredir sahnelediğini ve eserin birkaç kez değişime uğradığını belirterek, "Pandemiden sonra hayat değiştiği gibi sahne düzeni de değişmek zorundaydı. Biz de o şekilde tedbirlerimizi alarak bu oyunu bir müzikale çevirdik." dedi.

Orhan Veli'nin Türkçe'yi çok iyi ve sade kullandığını vurgulayan sanatçı, "Onunla yolculuk yaptığım ve 27 Mart'ta genç arkadaşların karşısında, onun şiirlerini yorumlayıp oynadığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Sanatçı Özcan, Orhan Veli'nin kişiliği ve şiir tarzına da değinerek, "Çocukların ve sokakta çok fazla şiirle ilgilenmeyenlerin bile anlayacağı şiirler yazmış bir Birinci Yeni'ci (Garip Akımı). Meseleleri kimseyi incitmeden hakkaniyet doğrultusunda anlatmış ve toplumda bunun karşılığını bulmuş." ifadelerini kullandı.

Murathan Mungan'ın kaleme aldığı oyunun müziklerini Nejat Dimili ile Cem İdiz, ışık düzenlemesini ise Hakan Doğan yaptı.

Eserde Nejat Dimili, Melike Çetin ve Alpay Vural'dan oluşan orkestra da sahnede yer aldı.