Türker İnanoğlu ile bir zamanların çocuk yıldızı Sezercik arasında çok az kişinin bildiği gerçek!

Türker İnanoğlu geçtiğimiz günlerde fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Türk Sineması'nda 'Bay Sinema' unvanıyla tanınan Türker İnanoğlu, Yeşilçam olarak geçen sinemanın 30 küsur yıllık dönemine damga vurmuş birçok ismiyle aynı zamanda aile bağlarına sahipti. İlk eşinin Filiz Akın, halen evli olduğu eşinin Gülşen Bubikoğlu, Yumurcak adıyla çocuk oyunculuk yapan İlker İnanoğlu'nun da babası olduğu bilinen Türker İnanoğlu'nun, Sezercik adıyla çocuk oyuncular arasında yıldızlaşan ünlü isimle de bir akrabalığının olduğunu çok az kişi biliyor. İşte Türker İnanoğlu ile Sezercik arasındaki o bağ.

Türker İnanoğlu geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılarak tedavi görmeye başladı. Türk Sineması'nda 'Bay Sinema' unvanıyla bilinen en büyük yapımcı ve rejisörlerinden olan Türker İnanoğlu, Yeşilçam olarak geçen Türk Sineması'nın 30 küsur yıllık dönemine hem filmleri hem de yakın ilişkileri damgasını vurmuştu. İlk eşinin Filiz Akın, halen evli olduğu eşinin Gülşen Bubikoğlu, Yumurcak adıyla çocuk oyunculuk yapan İlker İnanoğlu'nun da babası olduğu bilinen Türker İnanoğlu'nun, çocuk oyuncular arasında en şöhretli olan ve Sezercik adıyla yıldızlaşan Sezer İnanoğlu ile de bir akrabalığının olduğunu çok az kişi biliyor.

TÜRKER İNANOĞLU İLE SEZERCİK ARASINDA ŞAŞIRTAN GERÇEK

Bir zamanların çocuk yıldızları Ayşecik, Ömercik, Sezercik, Yumurcak, Güllüşah ve Kahraman Kıral gibi isimler olmuştu. Ayşecik ile Ömercik karakterleri ile tanınan Zeynep Değirmencioğlu ile Ömer Dönmez'in teyze çocukları oldukları biliniyordu. Güllüşah olarak tanınan Gülşah Soydan, Selim Soydan ile Hülya Koçyiğit'in kızlarıydı. O ve çocuk artisti yarışması ile oyunculuğa başlayan Kahraman Kıral bir süre sonra oyunculuğu bırakmışlardı.

Yumurcak'ı oynayan İlker İnanoğlu da Filiz Akın ile Türker İnanoğlu'nun oğullarıydı. Bir süre sonra oyunculuğa ara veren İlker İnanoğlu, dönemin en büyük çocuk yıldızlarından Sezercik'i oynayan Sezer İnanoğlu ile hem rakip hem de kuzendi.

Yapımcı Berker İnanoğlu'nun oğlu olan Sezer İnanoğlu aynı zamanda Bay Sinema Türker İnanoğlu'nun da öz be öz yeğeniydi.