Türkan Şoray duygusal anlar yaşadı: Baba sevgisinden mahrum yaşadım

Yeşilçam'ın Sultan lakaplı usta oyuncusu Türkan Şoray, Kuşadası'nda düzenlenen bir söyleyişiye konuk oldu. Sinema sektörüne dahil olmadan önce hayatının zor olduğundan bahseden Türkan Şoray, babasıyla ilgili konuştu. Şoray, ''Çocukken sadece annem başımı okşuyordu. Biraz baba sevgisinden mahrum yaşadım. Tam sevgiye doyamadım'' dedi.

IHA

Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Türkan Şoray, düzenlenen söyleşide Kuşadalılarla bir araya geldi. Söyleşiye usta sanatçının sevenleri yoğun ilgi gösterdi.

'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Vesikalı Yarim' ve 'Bodrum Hakimi' gibi unutulmaz filmler ile hafızalara kazınan usta oyuncu Türkan Şoray, Kuşadası'nda düzenlenen söyleşinin konuğu oldu. Söyleşide Türkan Şoray, gençlik yıllarını, sinemaya adım atma hikayesini ve unutamadığı hatıralarını hayranlarıyla paylaştı.

"KUŞADASI'NA YERLEŞMEYİ ÇOK İSTERİM"

Söyleşinin başında hayranlarına seslenen Türkan Şoray Kuşadası'na hayran kaldığını belirterek, "Sevgili Kuşadalılar hepinizi sımsıcak sevgiyle kucaklıyorum. Şu an karşımda çok güzel ve samimi insanlar görüyorum. Kuşadası'na çok ısındım, çok sevdim. Buraya yerleşmeyi çok isterim" dedi.

"SEVGİ İNSANA MUTLULUK KATAR"

Sinema sektörüne adım atmadan önceki hayatının hüzünlü geçtiğini belirten Türkan Şoray, "Çocukken sadece annem başımı okşuyordu. Biraz baba sevgisinden mahrum yaşadım. Tam sevgiye doyamadım. Yalnız bir aileydik. Sonra hayatımda çok güzel bir şey oldu ve sinemayla tanıştım. Ben sinemayı çok sevdim; sinema sayesinde de insanlar beni çok sevdi. Hayatta sevgi ve sevmek çok güzel bir duygu. Zaten sevgiyle hayatta güzelleşmeyecek hiçbir şey yok. İşinizi sevgiyle yaparsanız başarılı olursunuz. Yakınlarınıza ve dostlarınıza sevgi gösterirseniz o sevgi giderek büyür. Sevgi insana mutluluk katarak dünyayı güzelleştirir" diye konuştu.

"FİLMLERİMDE HİÇ SUNİ GÖZ YAŞI DÖKMEDİM"

Sinema kariyerinin büyük bir bölümünün aşk filmleri çevirerek geçtiğini ifade eden Türkan Şoray, "Ben profesyonel oyunculuk dersi almadan sinemaya başladım. Kamera önünde hep iç güdülerim ve duygularımla oynadım. Kalbinizde aşkı hissetmeniz lazım ki oynayabilesiniz. Hiçbir filmimde suni gözyaşı dökmedim. O yüzden kameranın çekime başlamasıyla durması arasında geçen sürede bütün duyguları hissederek ve yaşayarak karakteri canlandırdım" ifadelerini kullandı.