'Türk Sineması'nın Sultan'ı Türkan Şoray'dan samimi itiraf: 50 sene çile çektim

Gemlik Film Festivali'ne katılan Türkan Şoray, sinemada hep mücadeleci kadınları canlandırdığını söyleyerek ‘'O karakterlerin acısını gerçekten çektim, hiç sahtekarlık yapmadım'' dedi.

Türk Sineması'nın 'Sultan'ı Türkan Şoray, Gemlik Film Festivali'nin açılışını yaptı. İskele Meydanı'nda 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin gösteriminin ardından söyleşi için sahneye çıkan Şoray, Gemlik'te binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Gördüğü sevgi karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Şoray, Eşref Kolçak anısına düzenlenen festival için emek veren herkese teşekkür etti.

Cahit Berkay 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin müziğini çalarken Türkan Şoray da parçaya eşlik etti.

DİK DURMAYI ÖĞRENDİM

Oynadığı 220 filmde yüzlerce karaktere imza atan Şoray, hep mücadeleci kadınları oynadığını söyleyerek, "Canlandırdığım kadınların hepsi çileli kadınlardı ve ben 50 sene çile çektim. Çoğu edilgen kadındı ama sonunda dik durmasını öğrenmişlerdi. Ben de bu filmler sayesinde dik durmayı öğrendim. O karakterlerin acısını evime taşıdım, onların acısını yaşamış gibi yapmadım, gerçekten acı çektim. Sahtekarlık yapmadım. Oynayalım bitsin yapamadım, mutlaka içim acımalıydı'' diye konuştu.