Türk televizyon tarihine adını altın harflerle kazıyan en iyi 8 Türk dizisi! Tüm dünyaya ismini duyurdular, hala izleniyorlar!

Türk diziler ülkemizde olduğu kadar yurtdışında da ilgiyle takip ediliyor. Orta Doğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinde geniş bir takipçisi bulunuyor. Bazı diziler aradan 8-10 yıl geçmiş olmasına rağmen tazeliğini koruyor. Yayınlandıkları dönemden beri çok sevilen bu diziler, oyuncularıyla da sık sık gündeme geliyor. İşte Türk televizyon tarihine adını altın harflerle kazıyan en iyi 8 Türk dizisi!

Türk televizyon tarihinin ilgi ile takip edilen dizileri farklı ülkelerde de kendine seyirci kitlesi oluşturmayı başardı. Orta Doğu, Avrupa ve Latin Amerika gibi birçok yere servis edilen diziler, hem güçlü oyuncu kadrosu hem de senaryosu ile dikkatleri üzerine çekti. İşte tüm dünyaya açılan o diziler...

Aşk-ı Memnu (2008-2010)

Ülkemizde de yayınlandığı dönem reyting rekorları kıran dizi Aşk-ı Memnu Avrupa ve Arap ülkelerinde oldukça seviliyor. Dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Selçuk Yöntem bulunuyor.

Binbir Gece (2006-2009)

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in başrollerinde yer aldığı dizi, bugüne kadar en çok izlenen Türk dizileri arasında. Binbir Gece, Şili, ABD ve Arjantin başta olmak üzere 55'ten fazla ülkede yayınlanmış.

Diriliş: Ertuğrul (2014-2019)

Özellikle Pakistan'da izlenme rekorları kırıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu I. Osman'ın babası Ertuğrul'un anlatıldığı tarihsel dizi Diriliş Ertuğrul'da izleniyor.

Muhteşem Yüzyıl (2011-2014)

4 sezon boyunca ilgi ile izlenen dizi Muhteşem Yüzyıl Orta Doğu, Balkanlar, Avrupa ve Amerika'da büyük talep görüyor. Dizinin yaklaşık olarak 50 milyona yakın izleyici bulunuyor.

Sıla (2006-2008)

Sıla dizisi Sıla, Orta Doğu, Balkanlar, Şili ve Peru'da oldukça fazla izlenmiş. Dizinin başrollerinde Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt bulunuyor.

Aşk ve Ceza (2010-2011)

Nurgül Yeşilçay ve Murat Yıldırım'ın dizisi en çok satılan 5 Türk dizisi arasında.

Kurtlar Vadisi (2003-2016)

Ülkemizde reyting rekorları kıran dizi yurtdışında da büyük talep görmeye devam ediyor.

Öyle Bir Geçer Zaman ki (2010-2013)

Akarsu ailesinin zorlu hayat ile mücadelesini ve ailenin trajedisini anlatan dizi Balkanlar'da oldukça popüler hale geldi. Özellikle Makedonya'da insanlar diziden oldukça etkilendi ve hükûmet diziyi kısıtlama kararı aldı.