Tuğba Ekinci: Ünlülerin tektaşları çakma! Gelsinler Kapalıçarşı'da ölçtürelim

Pilot sevgilisinin taktığı tektaşın çok değerli olduğunu söyleyen Tuğba Ekinci, ‘Kaşıkçı Elması gibi taşları takıyor, 2-3 milyon lira diyorlar. O yüzükler o kadar etmez. Sahte demiyorum sonuçta bir ederi var ama söyledikleri kadar pahalı değiller' dedi.

Röportaj: YASEMİN İLAN

Bir süredir Pilot Berk Fenercioğlu ile aşk yaşayan şarkıcı Tuğba Ekinci, geçtiğimiz haftalarda parmağındaki tektaş pırlanta ve yedi taşı göstererek 'Ayrılırsak geri vermem' şeklinde espri yapmıştı. Pilot sevgilisi ile evlilik yolunda ilerleyen güzel şarkıcı, Fenercioğlu'nun kendisine piyasanın en pahalı tektaş yüzüğünü hediye ettiğini söyledi. Demet Akalın, Ebru Şallı ve Gülşen gibi isimlerin milyonlarca lira olduğu iddia edilen tektaşları hakkında yorumunu merak ettiğimiz Tuğba Ekinci, öncelikle kendisinin zengin erkek avcısı olmadığını söyledi.

SWAROVSKİYİ PIRLANTA DİYE TAKAN VAR

Tuğba Ekinci, sonrasında da şu açıklamayı yaptı: "Ekranlarda gördüğümüz ünlü kadınlar Kaşıkçı Elması gibi taşları takıp hava atıyorlar. Pırlantanın değeri büyüklüğüyle ölçülmez ki, minicik bir taştır ama rengi, karat değeri, kesimi ve berraklığı o kadar iyidir ki paha biçilemez. O kocaman taşları takıp sosyal medyada poz veriyorlar ama inanın hepsi boş hava peşinde! Onlara hodri meydan diyorum; Herkes getirsin yüzüklerini Kapalıçarşı'ya bu işin uzmanlarına incelettirelim, ölçümleri yaptıralım. Bakalım değerleri o konuşulduğu kadar astronomik rakamlar çıkacak mı? Hiç sanmıyorum. Şimdi swarovski taşları öyle bir şekillendiriyorlar ki en iyi pırlantada daha gösterişli duruyor. Herkes parmağına tektaşı geçirip poz veriyor da acaba hangisi pırlanta hangisi swarovski!

ZENGİN ADAM SEVMEK UCUZ KADININ İŞİ

Ünlü manken Özge Ulusoy yaptığı bir söyleşi sırasında kendisine yöneltilen 'Mankenler neden hep zengin iş adamlarıyla çıkıyor?' sorusuna karşılık 'Mankenler gidip fakirle mi çıksın yani anlamadım' demişti. Uzun süre tartışılan açıklamanın bir benzerini, geçtiğimiz günlerde Ceren Hindistan da yaptı. Ünlü oyuncu, 'Bilerek mi zengin sevgili seçiyorsun, yoksa öyle mi denk geliyor?' sorusuna 'Fakiri ne yapayım ben' diye yanıt verdi Tuğba Ekinci de onların bu açıklamalarına karşılık, 'Zengin adam sevmek ucuzluktur' dedi. İbrahim Çelikkol, Cengiz Coşkun ve Ümit Cem Şenol gibi isimlerle geçmişte aşk yaşayan Ekinci, 'Hayatımda hiçbir zaman zengin adam avcısı olmadım. Kendimden maddi anlamda daha üstün biriyle hiçbir zaman görüşmedim, erkek arkadaşlarım hep fakirdi. Benim sayemde tanındılar, şimdi bir çoğu Türkiye'nin en iyi dizilerinde rol alıyor, çok iyi paralar kazanıyor. Tabii hepsinin kumaşları da iyiydi kendilerini geliştirdiler kafalarını kullandılar ve para kazandılar" dedi.

'MUTLUYUZ' DİYENLER PEŞPEŞE BOŞANACAK

'Ünlüler dünyasında yaşanan ilişkiler hakkında yorum yapmaktan çekinmiyorsunuz. Şimdilerde en beğendiğiniz çift hangisi, en uyumsuz bulduğunuz ve en kısa ömürlü gördüğünüz birliktelik hangisi?' sorusu üzerine Tuğba Ekinci şunları söyledi: 'Hepsi gayet iyi gidiyor bazılarının çok belli eğlenmek için takıldığı o nedenle isim veremeyeceğim. Fakat dikkatimi çeken bir nokta var fazla erken evlendi herkes bu durumu anlamış değilim. Mesut bahtiyar olsunlar ama çok sanmıyorum oyuncu oyuncuyla evlendiğinde ömür boyu evli kalabileceklerini, çok nadirdir bunu başarabilecek çift. Kalabilirlerse helal olsun derim. Şu an gördüğümüz mutlu evlilik tablosu çizen çiftlerin saadeti en fazla 8-9 sene sürer diye düşünüyorum. Çünkü kayıplar başlıyor, hayranlardan takipçilerden eksilmeler yaşandığında bu da evliliğin temelini sarsıyor.'

EVLİLİK KARARINI ERKEK BELİRLİYOR

Berk Fenercioğlu ile birlikteliğiniz nasıl gidiyor? Aşkınız nasıl başladı, ilginç bir tanışma hikayeniz var mı? Berk Bey'de mutluluğu bulduğunuzu dile getiriyorsunuz, onda sizi çeken en büyük etken ne oldu? Düğün ne zaman?

Berk bey bizim camiadan çok uzak onun hakkında çok konuşmak istemiyorum kendisi pilot, ben onun iyi biri olduğunu düşünüyorum. Bodrum'da tanıştığımız için koronavirüs salgını dönemini ikinci süreci bodrumda geçirdim hiç kışın Bodrum'da kalmamıştım. Onun da çok zor bir işi ver benim de kendi kitlem var. Hayat arkadaşım olarak iyi ki benimle birlikte. İyi ki beni çok beğendi iyi ki ben onu çok beğendim. Şahsen çok yakışıklı bir pilot onu söyleyebilirim sadece. Evliliği erkek belirliyor. Biz kadınlar ne kadar istersek isteyelim evlilik kararını erkekler belirliyor. Sonuçta biz gidip erkeklere evlenme teklif edemeyiz, onlar isterse kuruluyor yuvalar.

Yeni nesil oyuncu ve şarkıcılar hakkında ne düşünüyorsunuz, nerede doğru ya da hata yapıyorlar. Sosyal medyaya ağırlık vermeleri, takipçi sayısıyla başarıyı ölçmeleri sizce doğru mu?

Bunlar ortaya çıkıyor zaten çoğunun ki sahte takipçi. İyi olan her zaman kazanır. Takipçinin azlığıyla çokluğuyla Türk insanı hala bir şey anlamış değil. Çok takipçisi olan oyuncu Kars'a gitsin bakalım oradaki memur tanıyor mu onları, hiç sanmıyorum. Halka inmeleri lazım önemli olan Kars'taki vatandaşın de onu tanıması.

Sosyal medyanın avantaj ve dezavantajları neler? Sizce orada neler yanlış?

Sosyal medya olması gerektiği gibi hiçbir şey yanlış değil. Herkes eleştiriye açık olmalı. Sanatçıların eleştiri butonlarını kapatmaları hiç hoşuma gitmiyor oralar açık olmalı. Yanımıza gelip kimse bir şey diyemiyor ama oradan düşüncelerini aktarabiliyorlar. Oradan tepkilerini yansıtabilmeliler izleyici, takipçiler tepki gösteremeyecekse sosyal medya neden var. Reklam yapmayı biliyoruz o sayfalardan da eleştirileri neden duymak istemiyoruz.

Ünlüler dünyasında yeni nesilden en beğendiğiniz isimler kimler?

Aleyna Tilki başka kimse yok ona bayılıyorum o kadar çok seviyorum ki sanki ben doğurdum. O da biliyor. Daha ilk çıktığında ona dedim ki 'Bak kızım akıllı ol, sen starsın' gerçekten o çok başarılı.

Sahne için güzellik önemli mi? Kendinizi güzel bulur musunuz? Sizce ünlü olmanızda şarkılarınızdan sonra en çok hangi özelliğiniz etkili oldu?

Güzel olmak diye bir şey var ama göreceli herkesin güzelliği kendine. Güzel kalmak için kendine bakmak gerekiyor. Düzenli bir hayat yaşamak, doğru beslenmek, kendine bakmak gerekiyor. Sanatçıların çoğunun estetik yaptırmasının nedeni kötü hayat şartları. Parası var ama kendini kötü şartlara sürüklüyor. Gece geç yatıyor vs estetik de yüze oturmuyor. Buna erkekler de dahil, hepsinin yaşlarından büyük gösterdiğinde nasıl bir hayat yaşadıkları belli oluyor. Kendimi bazen güzel buluyorum.

İBRAHİM TATLISES CANLI YAYINDA NUMARAMI İSTEMİŞTİ

İbo Show'a davetlisiniz ve yıllar önce giydiğiniz kırmızı elbisenizi tekrar diktirdiniz. Nereden çıktı aynı elbiseyi giyme fikri?

Ben o elbisenin o gün o kanalda herkes tarafından konuşulmuştu. Artık tiye alınması gerektiğini düşündüğüm için aynısını diktirdim. Programın sadece bir bölümünde giyeceğim o kırmızı elbiseyi. O çok tatlı bir konu, İbrahim beyin benim telefon numaramı istemesi, benim ürkmem, telefon numaramı vermek istememem. Bunun üzerine benim gibi bir erkek arkadaşın olmasını istemez misin diye sorması değişik bir diyalog olmuş çok konuşulmuştu. Reyting alan bir durumdu. Onu hatırlatmak, eğlenmek istedim. Ben sunuculuk yaptığım dönemlerde 'Babam yaşındasınız size neden telefon numaramı vereyim sizin gibi bir sevgilim olsun istemem demiştim. O da aman 40 tane kadın olmasa, dünyada kadın kalmasa senin gibisini asıl ben istemem' demişti. Ben de ona DJ iken bu durumu hatırlattım, numaramı istediniz vermemiştim diye. O hatırayı canlandırmak istedim. Tabii günümüze uygun başka bir kıyafet giyeceğim. O kırmızı kıyafeti 10 dakika giyeceğim.

BİRKAN SOKULLU'NUN İLK İŞ TEKLİFİNİ BEN YAPTIM

Masumlar Apartmanı dizisinde Han karakteriyle ekranda fırtınalar estiren Birkan Sokullu'nun 15 yıl önce sizin 'Kutu Kutu' adlı şarkınızın klibinde rol almış. Ortaya çıkan görüntüler, Sokullu'nun toy halleri çok konuşuldu. Siz onun yıldızının parlak olduğunu fark etmiş miydiniz, Birkan Bey'in oyunculuğunu beğeniyor musunuz?

Birkan Sokullu çok iyi bir oyuncu oldu basketbolcu olarak da çok başarılıydı. Eski eşimin arkadaşıydı. Ben klip çekecektim o da sete gelmişti. Onun bu işlere çok yatkın olduğunu anlayıp klipte oynamasını teklif ettik yaşı çok küçüktü. Kariyerini geliştirmesi harika, gurur verici.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN GÜÇLÜ DURUŞUNA HAYRANIM

Siyasi çıkışlarınızla da çok konuşuldunuz, bu duruma ne diyorsunuz? Sanatçılar siyasetin ne kadar içerisinde olmalı? Sizce her açıklamanızın bu kadar çok konuşulması, özellikle sosyal medyada ses getirmesinin nedeni denir?

Her açıklamamın ses getirmesinin nedeni yapmacık olmayışım. Bir şey söylüyorsam halk biliyor ki doğrudur, bir bildiğim vardır, yapmacık olmadım hiçbir zaman. Şımarmış gibi olmayayım ama halk beni seviyor. Siyasi konularla gündeme gelmem konusu da şöyle; Eskiden siyasi olmaması lazımdı sanatçıların 90'lı 2000'li yılların başlarında fakat sonrasında siyaset politika olmaktan geçti yediğimiz içtiğimiz giydiğimiz her şeye kadar yansıdı. Artık hayatımızın her noktasında. Sessiz kalırsak halk bize tepki gösterir ne kadar duyarsız der, onların sesi olmalıyız. Ucundan azıcık fazla yıpratıcı olmadan sonuçta bu işin erbapları hükümetin başındaki kişiler. Anladığım kadarıyla bir şeyler yapıyoruz. seçilmiş insanlara karşı saygım sonsuz bu reisimiz sayın başkanımız Tayyip Erdoğan için de geçerli. Benim onu korumamdaki kollamamdaki tek neden sadece yaptığı görev değil güçlü duruşunu çok seviyorum, görevi zaten tartışılmaz halkın oylarıyla gelmiş bir yönetici. O yüzden bize düştüğü kadar haddimizi aşmadan konuşuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemi dönemindeki kriz yönetimini de çok beğendim. Takdir edilecek uygulamaları devreye soktu. O da bilir mekanları açıp vergi almayı ama halkın sağlığı için yasaklamalar getirdi. Eleştirenler boşa konuşuyor, salgınla mücadele sürecinde çok doğru bir yöntem izliyor.