Tuğba Coşkun'un Seren Serengil için yaptığı korunma talebi reddedildi

Sanatçı Mehmet Ali Erbil'in eski eşi Tuğba Coşkun'un, şarkıcı Seren Serengil adına yaptığı korunma talebi başvurusu, mahkeme tarafından reddedildi.

Şarkıcı ve magazin yorumcusu Seren Serengil, televizyon programında sanatçı Mehmet Ali Erbil'in eski eşi Tuğba Coşkun ile ilgili olarak, evli olduğu dönemde eşini hiç sevmediği yönünde iddialarda bulunmuştu. Snobmagazin'in haberine göre; bu iddialar üzerine Coşkun, avukatı aracılığıyla yargının yolunu tuttu.

İstanbul Aile Mahkemesi'ne avukat Seçil Turgut tarafından sunulan dilekçede; Serengil'in 25 Ağustos'ta yayınlanan programda Coşkun'un eski eşi olan Mehmet Ali Erbil'e Tuğba Coşkun'u kastederek, 'Tuğba'yı hep şey gördüm, nedense seni çok sevmemiş gibi', 'Onun seni hiç sevdiğini düşünmüyorum', 'Seni sevmedi gibi geliyor' şeklinde konuştuğu ifadeleri yer aldı.

"ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR"

Dilekçede ayrıca, çiftin oğulları 15 yaşındaki Ali Sadi'den de bahsedildi ve Mehmet Ali Erbil ile evliliğinin bitmesinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen, Serengil'in televizyon ekranlarında Coşkun hakkında 'çocuğunun babasını sevmediği' algısı oluşturan söylemlerini ısrarla tekrar ettiği belirtildi.

"PSİKOLOJİK OLARAK ZARAR GÖRMELERİNE NEDEN OLUYOR"

Serengil'in söz konusu söylemlerinin aile kurumunun kutsallığı ve özel hayatın gizliliğiyle bağdaşmadığı belirtildi. Dilekçede, "Seren Serengil daha önce de Tuğba Coşkun hakkında bu tür ithamlarda bulunmuştur. Serengil'in bu haksız ve mesnetsiz yorumları çocuğun yanı sıra Tuğba Coşkun'un da psikolojik olarak zarar görmesine sebep olmuştur. Davalının bu saldırısının tekrarlanma ihtimaline karşı mahkemenizden tedbir talebi verilmesini istiyoruz" denildi.

MAHKEMEDEN OLUMSUZ YANIT

Ancak dilekçeyi değerlendiren mahkeme; tarafların tanınmış kişiler olması, akrabalık bağının bulunmaması, Serengil'in yayın yoluyla aşağılayıcı, küçük düşürücü, onur ve itibar zedeleyici sözle davranışlarda bulunmaması ve ısrarlı takibin olmaması gerekçeleriyle var olan korunma talebini reddetti. Redde karşın bir üst mahkemeye itiraz edildi ancak üst mahkeme, kararın yasaya uygun olması sebebiyle başvuruyu reddetti.