Tokatçı filmi konusu ne, oyuncuları kimler? Tokatçı filmi kaç yılında, nerede çekildi?

Bu akşam saat 20:00'da Show Tv ekranlarında yayınlanacak olan Tokatçı filmi izleyicisine keyifli dakikalar yaşatacak. Başrollerinde Kemal Sunal, Ali Şen, Şevket Altuğ gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmin yönetmenliğini Natuk Baytan üstlenmiştir. İzledikçe kahkaha tufanı yaşayacağınız filmde sevdiği kız için başlık parası biriktirmeye çalışan Osman'ın maceralarına tanık olacaksınız. Tokatçı filmine dair merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

Yayınlandığı dönemde en ilgi çeken Türk filmleri arasında yer alan Tokatçı filmi bu akşam saat 20:00'da Show Tv ekranlarında izleyicisi ile buluşacak. Kahkaha tufanı yaşatacak olan filmin başrollerini Kemal Sunal, Ali Şen, Şevket Altuğ gibi ünlü isimler paylaşıyor. Filmin yönetmenliğini Natuk Baytan üstlenmiştir. Peki, Tokatçı filmi kaç yılında, nerede çekildi? Tokatçı konusu ne, oyuncuları kimler?

TOKATÇI FİLMİ KAÇ YILINDA, NEREDE ÇEKİLDİ?

Yayınlandığı dönemde en ilgi çeken Türk filmleri arasında yer alan Tokatçı filmi bu akşam yeniden televizyonda yayınlanacak.1983 yılında vizyona giren Yeşilçam filminin çekimleri Sarıyer Reşitpaşa'da gerçekleştirilmiştir.

TOKATÇI KONUSU NE?

Osman, yanında ırgat olarak çalıştığı Hasan Ağa'nın kızı Emine'ye deliler gibi aşıktır… Bunu ağaya açıklayınca ağa öfkeden deliye döner. Ancak Osman ailesiyle birlikte kapısına dayanınca da yüklü miktarda başlık parası ister. Aşkından divane olan Osman yüzünden başlık parası arttıkça artar ve 600 bin liraya yükselir. Parayı biriktirmek için gurbete çalışmaya giden Osman tamamladığı başlık parasıyla köye dönerken soyulur. Dönüşte Emine'yi alamadığı gibi, toprakları elinden alınan babasının da ölümüne tanık olur. Tekrar şehire dönen Osman hem başlık parası biriktirmek, hem toprakları geri almak için çare aramaya başlar. İkinci İstanbul macerasında karşısına çıkan askerlik arkadaşı Şevket, ona kısa yoldan zengin olmasına yarayacak tokatçılığı öğretmeye başlar. Şevket'ten insanları ve hayatı tanımaya öğrenen Osman, ona saflığı ve iyiliği öğretecektir.

TOKATÇI OYUNCULARI KİMLER?

Kemal Sunal (Osman)

Ali Şen – Hasan Ağa

Şevket Altuğ (Şevket)

Nazan Saatçi (Emine)

Ünal Gürel (Kara/Karbonat Erol)

Süheyl Eğriboz (Sarı Recep)

Selahattin Fırat (Deli Sait)

Zeki Sezer (Kumarbaz Avni)

Şeref Çokşeker (Emine'nin annesi)