Teşkilat'ın Çetin'i Mustafa Açılan'dan itiraf geldi! Hayatının dönüm noktasını açıkladı

Teşkilat dizisinde hayat verdiği Çetin karakteri ile beğeni toplayan Mustafa Açılan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Eğitiminden, kariyerine, sosyal medyadan, Teşkilat dizisine birçok konuyu konuştuk. Oyunculuk öncesinde Kazakistan'da ticaret yaptığını belirten Mustafa Açılan, “Oyuncu olmak hayalimdi, hayalimin peşinden gittim.” dedi. İşte röportajın devamı...

AKSAM.COM.TR/LİFEMAGAZİN

Muhsine Merve Samıt

Başarılı oyuncu Mustafa Açılan, rol aldığı projeler ile adından söz ettirdi. Şimdilerde TRT1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisinde canlandırdığı "Çetin" karakteri ile adından söz ettiriyor. Mustafa Açılan ile eğitiminden, kariyerinden, rol model olarak gördüğü isimler gibi birçok konuda sohbet gerçekleştirdik. Mustafa Açılan bilinmeyenlerini anlattı.

Aksam.com.tr'den Muhsine Merve Samıt'ın sorularını yanıtlayan Mustafa Açılan, Teşkilat dizisindeki karakteri ile ilgili merak edilenleri de anlattı.

Kanıt: Ateş üstünde, Bir Zamanlar Çukurova, Maria ile Mustafa ve Akıncı gibi başarılı projelerde rol aldınız. Mustafa Açılan kimdir? Bir de sizden duymak isteriz...

Mustafa 1987 Çanakkale doğumlu, Aslan burcudur:) Burçlarla aram iyi ve astrolojik gündemi takip ederim. O yüzden özellikle belirtmek istedim:)

Eğitimimi Kazakistan'da Rusça işletme okuyarak tamamladım. Daha sonrasında ihracat üzerine Rusya ağırlıklı çalıştım. Oyunculuğun yanında ticaret yapmak benim için büyük bir keyif ve sanırım her zamanda içinde olmak isteyeceğim. İşlerimden arta kalan zamanda beraber vakit geçirmekten keyif aldığım çekirdek bir arkadaş grubum var. İstediğim zaman kalabalığa karışıp, sonra da o kalabalığın içinde yalnız kalabileceğim bir hayat tarzı benimsedim kendime. Tek başıma kalıp, kendimle vakit geçirmekten çok büyük keyif alıyorum.

Özellikle Kuzguncukta her zaman gittiğim küçük bir kahvecide kitap okumak ruhuma çok iyi geliyor. Bunların dışında Boks ve futbolla hem yakından ilgileniyorum hem de keyifle izliyorum :) He bide koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım söylemek istedim :)

Kazakistan'da İşletme Bölümü'nden mezun oldunuz. Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz? Sizi oyunculuğa kim teşvik etti?

Kazakistan'daki eğitimim ve Rusça bilmemden dolayı okul bitince yurtdışı kuyum sektöründe is hayatına atıldım. Pazarlama yeteneğimin iyi olması ve işimin yurtdışı seyahat ağırlıklı olmasından dolayı gayet keyifli bir şekilde çalışıyordum. Ancak işlerim bozulmaya başlayınca hayatımın dönüm noktası da o sene başladı. Küçüklüğümden beri hayalini kurduğum içinde beslediğim oyunculuk aşkını ortaya çıkarmanın zamanı gelmişti. 7 yaşında Çanakkale Şehir Tiyatrosunda Fareli Köyün Kavalcısı oyununda yer almıştım. O günden beri bu mesleğe hayranlığım vardı. Sonunda cesaretimi toplayıp oyunculuk eğitimleri aldım ve istediğim mesleği yapmaya başladım. Ticaret hayatımın kötüye gitmesi başta olumsuz olarak görünse aslında bana gerçekte ne yapmak istediğimi gösterdi. Her şerde bir hayır vardır derler ya o misal :) Hayatın bana sunduğu bu şans karşısında bende her zaman kendimi canlı tutmak için oyunculuk eğitimleri alıyorum.

Teşkilat kadrosuna dahil olmanız ile tüm dikkatleri üzerinize çektiniz. Bize 'Çetin' karakterinden bahseder misiniz? 'Çetin' ile benzer yönleriniz var mı?

TRT1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisinde Çetin Köroğlu karakterini canlandırıyorum. Çetin; hırslı, gözü kara, korkusuz, geçmişle kavgalı ama anılarına bağlı biraz melankolik biraz deli bir karakter. Yetimhanede büyümüş ve 14 yaşında ıslah evine düşmüş olduğu için hayata karşı kendini hep korumak zorunda kalmış. Dışarıya karşı sert duvarlar örmüş olsa da içinde çok duygusal bir karakter barındırıyor. Yaşadığı zorluklardan dolayı kötü olmak zorunda kalan bir çocuktu Çetin. Çünkü o alemde başka türlü hayatta kalamazdı ve çok fazla seçeneği de yoktu. Sebebi olan bir kötü aslında Çetin. O yüzden onu canlandırırken onunla empati yapıyorum, onu anlıyorum. Çetin ile benzer yanlarımız var tabii. Bende beni heyecanlandıran durumlar karşısında ısrarcı ve hırslıyımdır. İstediğimi alana kadar mücadele ederim vazgeçmem.

Bir Zamanlar Çukurova dizisindeki performansınız çok beğenildi... Oyunculuk yönünde kendinize örnek aldığınız isimler var mı?

Bu sektöre gönül vermiş, kendini adamış birçok isme saygım sonsuz fakat özellikle belirtmem gerekirse Antony Hopkins idolümdür. Ayrıca Heath Ledger ve Eddie Redmayne örnek aldığım kariyerlerine gıpta ile baktığım oyunculardır. Onlarla aynı mesleği icra ediyor olmak benim için büyük bir gurur.

Sosyal medya ile aranız nasıl? Sosyal medyanın günümüzde kariyerde bir araç olması sizin de bakış açınızı değiştirdi mi? Sizce sosyal medya kariyere giden bir araç mı yoksa sadece vakit geçirilen bir mecra mı?

Ben aslında sosyal medyayı sadece arkadaşlarımdan haberdar olmak için kullanıyorum :) Biliyorum kariyerim için daha aktif kullanmam gerekiyor. Yakın çevremden de bu konuyla ilgili tavsiyeler alıyorum. Zamanla bu kısmı da hayatımda oturtacağım. Sorunuza gelince evet kariyere giden yolda sosyal medyanın gücü çok fazla. Günümüzde sosyal medya çok etkili bir iletişim aracı artık. Yaratıcı fikirlerin ve projelerin çok kısa sürede birden fazla kitleye bir tıkla ulaşabileceği geniş bir mecra.

Tam tersi durumlar içinde bu yayılım söz konusu. Kimileri için kazanç kapısı, kimileri için sadece eğlence dünyası. Aslında kim hangi niyetle kullanırsa kullansın, sonsuz imkanlar ile etkileşimde bulunulduğu bir yer. Doğru kullanıldığında çok etkileyici PR çalışmalarına ev sahipliği yapılıyor. Ama bazen öyle insanların elinde oluyor ki bu mecralar, kullanmayı bilmeyen insanlar için fazla tehlikeli olabiliyor. Çünkü orası sadece işin vitrini. İçerisinin de dolu olması gerekli. O yüzden sosyal medya kariyer yönetiminde yer alması gereken bir başlık. Kendi adıma şimdilik orayı eğlence ve haberleşme aracı olarak kullanıyorum.