Teşkilat Yıldırım kimdir? Teşkilat'ın Yıldırım'ı Gürkan Uygun kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Başarılı oyuncu Gürkan Uygun, Teşkilat dizisinde Yıldırım karakterine hayat veriyor. Ekibin yeni düşmanı olan Yıldırım'ın Halit Başkan'la bir geçmişi olacak. Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı Memati karakteri ile özdeşleşen Teşkilat Yıldırım kimdir? Teşkilat'ın Yıldırım'ı Gürkan Uygun kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte konuya dair detaylar...

Teşkilat Yıldırım karakterine usta oyuncu Gürkan Uygun hayat veriyor. TRT 1'in sevilen dizisi Teşkilat dün yeni bölüm ve yeni sezonu ile izleyenlerin karşısına çıktı. Bir dönemin en önemli yapılarımdan olan Kurtlar Vadisi'nde 9 yıl boyunca Memati'yi canlandırmıştır. Peki, Teşkilat Yıldırım kimdir? Teşkilat'ın Yıldırım'ı Gürkan Uygun kimdir, kaç yaşında, nereli?

TEŞKİLAT YILDIRIM KİMDİR?

Gürkan Uygun, dizide canlandıracağı Yıldırım karakteriyle ekibin yeni belalısı olacak. Ekibin yeni lideri Halit Başkan'la olan geçmişi nedeniyle ekibin içindeki dengeleri de etkileyecek olan Yıldırım, karizması ve zekası ile ortalığı fena karıştıracak. Kamuoyunun hayırsever bir iş adamı olarak tanıdığı Yıldırım, perde arkasında ise uluslararası bir komplo ağının karanlık bir temsilcisi.

Teşkilat Halit Başkan kimdir? Teşkilat'ın Halit'i Turgut Tunçalp kimdir, kaç yaşında, nereli?

'Teşkilat', kadroya katılan sürpriz oyuncular ve sezona damgasını vuracak karakterlerin yanı sıra; yenilenen mekanları, gündem belirleyecek sıra dışı hikayesi ve nefes kesecek aksiyon sahneleri ile yine adını zirveye yazacak.

TEŞKİLAT'IN YILDIRIM'I GÜRKAN UYGUN KİMDİR?

Gürkan Uygun 27 Mayıs 1974 tarihinde İzmit, Kocaeli'nde dünyaya gelmiştir. Gürcü asıllı olan Uygun, babasının berberlik için çalışmaya gittiği İzmit'te doğdu. Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Dormen Tiyatrosu'nda eğitim aldı. 1994 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı.

Tatlı Kaçıklar, Böyle mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. Kurtlar Vadisi serisinde 9 yıl boyunca Memati Baş karakterini canlandırdı.

Daha sonra birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini oynadı. 2013-2015 tarihleri arasında yayınlanan Kaçak dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırdı. 2018-2020 yılları arasında Payitaht: Abdülhamid dizisinde Halil Halit Bey karakterini canlandırdı.

Şuan ise TRT 1'in 28 Eylül 2020'de yayınlanmaya başlayan Uyanış: Büyük Selçuklu adlı Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nu anlatan dönem dizisinde Haşhaşîler'in lideri Hasan Sabbah'ı canlandırdı.