Tesettürlü olduğu için hakarete uğrayan modacı Hülya Aslan'a, Hadise'den destek

Modacı Hülya Aslan, İzmir Alaçatı'da bir grup tarafından tesettürlü olduğu için küfürlü tacize uğradığını açıkladı. Aslan'ın bu açıklamasının ardından şarkıcılar Hadise ve Fulden Uras'tan, Aslan'a destek mesajları geldi.

Modacı Hülya Aslan ve arkadaşları İzmir Alaçatı'da birkaç genç tarafından, 'Kapalılar ne alaka!' denilerek, küfür içerikli tacize uğradı. Günaydın'da yer alan habere göre; yaşadığı bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan modacı Hülya Aslan'a, şarkıcılar Hadise ve Fulden Uras'tan destek mesajları geldi. Yaşadığı olayla ilgili konuşan Aslan, 'Alaçatı'da yaşadığım olayla ilgili paylaşımımın altına binlerce yorum geldi. Aynı şeyi yaşayan binlerce kadına farklı şekillerde travma yaşatılmış. Çünkü tatile gidiyorsunuz; saçma sapan bakışlarla ve tavırlarla karşılaşıyorsunuz. Otelde 'Siz başörtülüsünüz burada rahat edemezsiniz' diyorlar. Bu iş zorbalığa dönüşmeye başladı.' dedi.

Bu zorbalığı daha fazla yaşadıklarını belirten Aslan, 'Konuyla ilgili yaptığım paylaşımın altına binlerce bu tarzda yorum yapıldı. İzmir'de, Fethiye'de binlerce hikâye var ve o kadınlara farklı farklı şekillerde travmalar yaşatılmış. Çünkü tatile gidiyorsunuz ve gittiğinizde saçma sapan bakışlarla ve tavırlarla karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla bu da biraz can sıkıcı olmaya başladı. Ben de bunu yüksek sesle dile getirmek istedim. Hem açık hem kapalı binlerce insandan ciddi destek aldım.' ifadelerini kullandı.

Aslan için destek paylaşımında bulunan Hadise ve Fulden Uras'ın açıklamaları ise şöyle oldu:

HADİSE: 'Artık yeter! Yeter! Hiç kimse kıyafetimize, başörtümüze, şortumuza, eteğimize, ceketimize karışıp bizi sınıflandıramaz. Biz kadınız. Biz insanız. Biz özgürüz.'

FULDEN URAS: 'Ne hakla, hangi cüretle insanları böyle ayrıştırabiliyorlar. Bu mekânları açık açık yazın biz de gitmeyelim.'