Televizyon tarihine geçti! Will Smith, Oscar töreninde eşine sataşan sunucu Chris Rock'ı tokatladı

Oscar töreninde ‘en iyi erkek oyuncu' ödülünü alan Will Smith'in, hasta eşiyle dalga geçen komedyen Chris Rock'a tokat atması televizyon tarihine geçti.

EMRE ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ

ABD'nin Los Angeles şehrinde bu yıl 94'üncüsü düzenlenen Oscar Akademi ödül töreni önceki gece gerçekleştirildi. En iyi erkek oyuncu ödülünü 'Kral Richard' rolüyle kazanan Will Smith'in sunucu Chris Rock'a attığı yumruk törene gölge düşürdü. Rock, Jada Pinkett Smith'in sağlık sorunları sebebiyle kazıttığı saçı için 'G.I Jane' benzetmesi yaparak "Jada seni çok seviyorum. G.I Jane 2 sabırsızlıkla bekliyorum" diyerek gülmeye başladı. Rock'ın esprisine sinirlenen Smith, sahneye çıktı ve komedyene tokat attı. Ardından eşinin yanına geçen Smith, "Eşimin adını ağzına alma" diyerek bağırdı.

KURGU DEĞİL, GERÇEKTİ

Sersemleyen Rock durumu idare etmeye çalışarak, "Will Smith beni dövdü. Bu TV tarihinin en büyük gecesiydi" dedi. Herkes bunun gösterinin bir parçası olup olmadığını merak ederken Vanity Fair yöneticisi Ramin Setoodeh Twitter'dan "Bunun olması planlanmamıştı. Bu gerçek" diye yazdı.

ABD'li boksör Muhammed Ali'nin hayatının anlatıldığı 2001 yılı yapımı filmde ünlü boksörü Will Smith oynadı. Ali'nin yaşamından kesitleri anlatıldığı filmle Smith, MTV Film Ödülü'nü de kazanmıştı.

'SEVGİ ÇILGINLIK YAPTIRIR'

En iyi erkek oyuncu Oscar'ını almak için sahneye çıkan Will Smith, teşekkür konuşmasında gözyaşlarını tutamadı. Smith, "Akademi'den, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Ben çılgın bir baba gibi görünebilirim. Ama sevgi size çılgınca şeyler yaptırır" dedi. Akademi'nin Smith'e verdiği ödülü geri alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

DEMI MOORE'U HATIRLATTI

G.I Jane, ABD'de kadın askerlere verilen isim. Bu isim en çok da Demi Moore'u ve onun oynadığı aynı adlı filmi akıllara getiriyor. Ülkemizde Jane'in Zaferi adıyla gösterilen filmde Moode ABD Deniz Kuvvetleri'ne çok gizli operasyonlarda kullanılmak üzere alınan bir askeri canlandırıyor. Moore, 1998 tarihli bu film için saçlarını kazıtmıştı.

6 OSCAR'LI CODA TARİHE GEÇTİ

Oscar törenine 6 ödülle damga vuran 'Dune' filmi, en iyi kurgu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi görsel efekt, en iyi film müziği, en iyi ses ve en iyi prodüksiyon ödüllerini aldı. En iyi film ödülünü kazanan 'Coda' en iyi uyarlama senaryo ödülünün de sahibi oldu. En iyi uluslararası film 'Drive My Car', en iyi özgün senaryo 'Belfast', en iyi animasyon 'Encanto', en iyi kısa belgesel 'The Queen of Basketball', en iyi belgesel 'Summer of Soul seçildi. En iyi yardımcı kadın oyuncu Ariana DeBose olurken, en en iyi kostüm ödülü de Cruella filmiyle Jenny Beavan'ın oldu.

TROY KOTSUR İLKE İMZA ATTI

Jessıca Chastain En İyi Kadın Oyuncu, Jane Campion, üçüncü En İyi Yönetmen, CODA'nın başrol oyuncusu Troy Kotsur ise bu ödülü alan ilk işitme engelli aktör oldu. Billie Eilish, En İyi Şarkı Ödülü'nü aldı.

TARİHTEKİ SKANDALLAR

1973: 'Baba'daki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazanan Marlon Brando yerine sahneye Sacheen Littlefeather adlı Kızılderili genç bir kız çıktı. Kız, Amerikan sinemasının yerlilerinin sorunlarına duyarsız kaldığını belirterek Brandon'yu protesto etti.

1974: Elizabeth Taylor'ın ismi anons edildiğinde Robert Opel adlı bir kişi çıplak bir şekilde sahneye çıktı.

2003: Belgesel yapımcısı Michael Moore, dönemin ABD Başkanı George W. Bush'u protesto etti.

2008: Dönemin Akademi Başkanı Sid Ganis'in imzasını taşıyan ödül listesi, törenden önce internete sızdı.

2010: 6 ödül alan 'The Hurt Locker' filminin yapımcısı Nicolas Chartier, akademi üyelerine "500 milyon dolarlık filmler yerine bize oy verin" mesajı attı.