Televizyon dizileri neden tutmuyor? Erkan Karacan ve Sinan Çalışkanoğlu'ndan dizi sektörüne dair çarpıcı görüşler…

Ekranın popüler dizileri, geçtiğimiz sezon yakaladıkları reyting başarısını bu sezon yakalayamadılar. Reyting oranlarında düşüş görmeye başlayan dizilerin yaşadıkları bu durum için, yeni gelen oyuncuların ve değişen hikayelerin etkili olduğu eleştirileri yapılsa da, beklenilen reytingi göremeden erken final yaptığı da oluyor. Peki ekrandaki bu dizi izleme oranlarındaki düşüşün temel sebebi ne? Yapımcı Erkan Karacan ve sanatçı Sinan Çalışkanoğlu, Akşam'dan Hüsna Köşger'in sorularını yanıtladı.

HÜNA KÖŞGER

Son yıllarda televizyon dizilerinin izlenme oranlarında belirgin bir düşüş yaşanıyor. Bu durumu değerlendiren ünlü yapımcı Erkan Karacan, popüler dizilerin özellikle ikinci sezonunda reytinglerin neden düştüğüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karacan, "Dizilerimiz artık eskiye göre biraz daha fazla tekrara düşüyor ve bu durum izleyiciyi kaçırabiliyor. Öte yandan, korona süreciyle birlikte insanların izleme alışkanlıkları da değişti. İstatistikler gösteriyor ki izleme süreleri kısaldı ve odaklanma süresi azaldı. Bu da doğal olarak televizyona ve dizilerimize yansıyor" dedi.

Ayrıca sosyal medyada sık sık yapılan oyuncu değişikliklerine gelen tepkileri de değerlendiren Karacan, "İzleyiciler sevdikleri oyuncuları görmek istiyor ama yeni oyunculara da şans vermeliyiz. Bu bir risk gibi görünse de bana göre ilerlemedir. Sektöre hareket ve heyecan katacaktır" diye ekledi.

"İNSANLAR TV İZLEMEKTEN SIKILDI"

Ünlü oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ise televizyon dizilerine ilgisinin azaldığını dile getirerek, "Uzun zamandır dizi yapmıyorum, tiyatroya odaklandım. Ancak bence insanlar televizyon izlemekten sıkıldı" ifadelerini kullandı.