Tarık Pabuçcuoğlu Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan'ın Ah Nerede filminin dizi olmasına gelen eleştirilere yanıt verdi

Ünlü oyuncu Tarık Pabuçcuoğlu, verdiği röportajda 1975 yapımı Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan'ın başrolünde yer aldığı Ah Nerede filminin aynı isimle dizi olarak ekranlarda yer alması nedeniyle eleştirilmesi hakkında konuştu. Tarık Pabuçcuoğlu, ''Biz 1975'li yıllarda çekilen o muhteşem filmin dizisini yapmayı düşünmedik. Öyle bir sebeple yola çıkmadık. Çünkü muhteşemi, en güzeli yapılmış. Yenisini çekmenin hiçbir alemi yok. Niyetimiz de o değildi hiç bir şekilde.'' dedi. Ünlü oyuncunun açıklamaları dikkat çekti.

Son olarak Ata Demirer'in Bursa Bülbülü filminde rol alan ve Bursa-İstanbul arası mekik dokuyan usta oyuncu Tarık Pabuçcuoğlu, verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan'ın başrollerini paylaştığı 1975 yılında yayınlanan "Ah Nerede" filminin aynı isimle dizi olması hakkında konuştu. Ünlü oyuncu gelen eleştirilere yanıt verdi.

"En son "Ah Nerede" dizisinde izledik sizi. 1975 yapımı Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan'ın başrollerini oynadığı filmden uyarlanan, Bülent İşbilen'in çektiği proje, dizi olarak karşımıza geldi. Önce bir kıyaslama yapıldı dizi ile film arasında. Ama ikinci bölüm itibarıyla galiba başka bir konu örgüsüne geçtiniz. Aslında bu filmler çok değerli. O eski sıcaklığı aradıkları için mi insanlar film ile diziyi kıyasladı? Bunun sizin için negatif ve pozitif tarafı ne oldu?" sorusu yöneltilen Tarık Pabuçcuoğlu, şu yanıtı verdi:

"Daha önce de bu soru sorulduğunda daha doğrusu bu eleştiri geldiğinde hep söylediğim bir şey var; biz 1975'li yıllarda çekilen o muhteşem filmin dizisini yapmayı düşünmedik. Öyle bir sebeple yola çıkmadık. Çünkü muhteşemi, en güzeli yapılmış. Yenisini çekmenin hiçbir alemi yok. Niyetimiz de o değildi hiç bir şekilde. Dolayısıyla 'O film mi daha iyi, yeni çekilen mi daha iyi' karşılaştırması çok anlamsız geliyor bana. Bizim niyetimiz o değildi. Zaten öyle olsa bir sinema filmi çekerdik ki ben onun yapılmasına çok sıcak bakmazdım. Ama biz bir dizi yaptık. Yani bir film uzunluğundaki şeyden her hafta bir tane yapmak için yola çıktık. Dolayısıyla o filmin aynısını yapmamız söz konusu değildi. Hep anlattığım şey şu; o filmi seyrettik, hala seyrediyoruz. Büyük bir beğeniyle, keyifle bütün izleyiciler tekrar tekrar seyrediyor ve hala çok beğeniyor. Ama o film. Bunun başladığı ve bittiği nokta var. Hikaye başlıyor ve bitiyor. Hikaye bittikten sonra o insanlar ölmüyor, o insanlar yaşamlarına devam ediyor. 'Ondan sonra ne oldu?' diye merak edenler için biz diziyi yaptık."