Survivor neden MasterChef All Star bitmeden başladı?

Survivor Türkiye All Star'ın yeni sezonu dün akşam başladı, MasterChef Türkiye All Star'ın şampiyonuysa bu Pazar belli olacak. Bu sene bir değişiklik oldu ve MasterChef Türkiye bitmeden Survivor Türkiye sezonunu açtı. İki yarışma da bu hafta aynı zaman diliminde ekranda olacaklar. Peki ama Survivor neden MasterChef All Star bitmeden başladı?

AKŞAM/Life

Hüsna Köşger

Survivor Türkiye All Star dün akşam başladı. Survivor'da ilk defa yarışmacılar SMS'ler ile değil kendi başarılarıyla yarışmada kalma mücadelesi verecekler. Survivor Türkiye All Star için bu sene farklı olan bir diğer şey ise; MasterChef Türkiye All Star bitmeden ekrana gelmiş olması. MasterChef 2018 yılından bu yana ilk kez All Star sezonuyla ekranda yer alıyor. 2018'den bu yana yarışmada yer alan ve elemeler sonucunda ana kadroya kalan eski yarışmacıların, tüm sezonların en iyisi olmak için mücadele ettikleri MasterChef Türkiye All Star, bu hafta finalini yapacak.

SURVIVOR ALL STAR DÜN AKŞAM BAŞLADI

Survivor en son geçtiğimiz sezonda, MasterChef'ten tam 5 gün sonra başlamıştı. Bu sefer henüz MasterChef'in 4.'sü dahi belli olmadan, ekran hayatına başladı. Peki neden Survivor All Star, MasterChef All Star bitmeden başladı?

Survivor neden MasterChef All Star bitmeden başladı?

Reyting sonuçlarına bakıldığında, MasterChef'in bu sezon reytinglerinin geçtiğimiz sezona göre daha yüksek olduğu görülüyor. Geçtiğimiz sene program 10 Ocak'ta bitmişti, bu sezon ise 7 Ocak'ta bitecek. Survivor ise geçtiğimiz sezon 15 Ocak'ta başlamıştı, bu sene 1 Ocak'ta başladı.

Bu durum için iki seçenek göze çarpıyor:

1.'si: Her iki iddialı yarışmadan da aynı hafta içerisinde yüksek reytingler elde etmek.

2.'si: Survivor'u bir hafta da olsa erken başlatıp, sezonu erken kapamak.