Survivor 2023 nerede çekiliyor? Survivor'ın çekimlerinin yapıldığı ülke!

Hırsın, mücadelenin ve dayanıklılığın ön plana çıktığı Survivor 2023 başladı. 15 Ocak Pazar akşamı Tv8 ekranlarında izleyiciyle buluşan Survivor'da ünlüler ve gönüllüler takımı belirlendi. Ekran karşısındakiler de ''Survivor hangi ülkede çekiliyor?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Survivor 2023'ün çekildiği yer...

Televizyon ekranlarının sevilen yarışma programı Survivor yeni sezonuna başladı. Acun Ilıcalı'nın sunumuyla ekranlara gelen Survivor'ın nerede çekildiği de ekran karşısındaki izleyiciler tarafından merak edildi. Peki, Survivor 2023 nerede, hangi ülkede çekiliyor?

SURVİVOR 2023 NEREDE ÇEKİLİYOR?

Acun Ilıcalı'nın havalı bir başlangıç yaptığı Survivor 2023 yeni sezonuyla izleyicisine merhaba dedi. Sıcağı, tropikal adası ve deniziyle dikkat çeken programın nerede çekildiği merak edilen konulardan birisi oldu. Survivor 2023 Dominik'te çekiliyor. Karayip ve Orta Amerika ülkeleri içinde en büyük ekonomiye sahip Dominik Cumhuriyeti, Latin Amerika ülkeleri içinde de bu anlamda 9. sırada yer alıyor.

DOMİNİK CUMHURİYETİ İLE İLGİL BİLGİLER

Nüfus: 10 milyon 878 bin 247 (2018 tahmini)

Etnik yapı: Yüzde 73 melez, yüzde 16 beyaz, yüzde 11 siyah

Yüzölçümü: 48 bin 315 kilometrekare

Dil: İspanyolca (resmi)

Din: Yüzde 95 Hristiyan, yüzde 5 diğer

Para Birimi: Dominik Pezosu

TURİZM

Kristof Kolomb'un yeni dünyayı keşfinde ilk ayak bastığı yer Bahamalar'da San Salvador adasıdır, daha sonra Küba'nın kuzeyini gezmiş ve Dominik Cumhuriyeti'nin ve Haiti'nin bulunduğu Hispanyola adasına geçmiştir. Son yıllarda geçirdiği değişim zinciriyle Karayipler'in en lüks tatil mekanlarından biri hâline gelmiştir. Dünya Turizm Örgütü istatistiklerine göre Dominik Cumhuriyeti Karayiplerin en popüler turizm yeridir. Turizm, Dominik Cumhuriyeti'nin ekonomisinde önemli yer tutar.

DOĞAL YAPISI

Dominik Cumhuriyeti geçmişte yoğun yağmur ormanları ve başka hiçbir yerde bulunmayan 1500 türü kapsayan çeşitli bitki örtüsü ile kaplıydı. Bugün birçok bataklık kurumuş ve ağaçlar kömür için kesilmiştir fakat hala korunmuş kesimler vardır. Ülkede yoksulluk ve aşırı nüfus gibi ciddi problemler vardır. Dominik Cumhuriyeti'ndeki birçok örgüt artan nüfus ile ekosistem üzerindeki baskı arasında sağlam bir ilişki kurmak için çalışmaktadır. Tüm bunlara rağmen Dominik Cumhuriyeti sahip olduğu ciddi güzellikteki sayfiye yerleri, mangrov bataklıkları, dağlık ormanları, çiçek açan düzinelerce ağaçları ve 218'den fazla kuş türü bulunmaktadır.