Suriye doğumlu İngiliz kraliçeye ABD'den veto! Miss World'e katılabilmesi için vize vermedi

İngiltere'nin güzellik kraliçesi Leen Clive'ın ABD tarafından veto yediği iddia edildi. Clive'ın ''Suriye doğumlu olduğu için'' vize alamadığı ve bugün başlayacak Miss World yarışması öncesinde ABD'ye girişinin reddedildiği öne sürüldü.

İngiltere'nin güzellik kraliçesi Leen Clive, Miss World yarışması için gittiği ABD'de ırkçı tavırla karşılaştığı iddiasında bulundu.

Kariyerini İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi'nde stajyer doktor olarak sürdüren Leen Clive, 15 Ocak'ta Las Vegas'ta düzenlenecek yarışmaya gidebilmek için ailesine vize verildiğini ancak kendisinin Şam doğumlu olması nedeniyle vize verilmediğini öne sürdü.

BBC'ye açıklamalarda bulunan Clive, "İngiliz pasaportu ile başvurdum. İngiltere'yi temsil ediyorum ve bir İngiliz vatandaşıyım, bu yüzden ABD tarafından reddedileceğimi bilmiyordum. Kocam ve kızımın vizeleri verildi ama benimki reddedildi ve tek fark doğum yerim" dedi.

Vize kayıtlarının yasalar gereği gizli tutulduğunu belirten ABD'li yetkililerse bireysel başvurularla ilgili yorum yapılamayacağını bildirdi.