Jonathan Rinzler pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti

Star Wars ve Indiana Jones gibi eserleriyle hafızalarda yer edinen ünlü yazar Jonathan Rinzler'dan acı haber geldi. Ünlü yazar, pankreas kanseri nedeniyle 58 yaşında hayatı kaybederken ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu.

Star Wars ve Indiana Jones başta olmak üzere Alien ve The Shining gibi akıllara kazınan eserlerin altına imzasını atan ünlü yazar Jonathan Rinzler, pankreas kanseri nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti.

Kızı Sarah Rinzler tarafından yapılan duyuruda, Jonathan Rinzler'ın Kaliforniya, Albion'daki evinde pankreas kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumduğu duyuruldu.

JONATHAN RINZLER KİMDİR?

Rinzler 15 yıl boyunca George Lucas ile Lucasfilm'de editör yardımcısı olarak görev yaptı. 2016'da Lucasfilm'den ayrılan yazar özellikle Star Wars filmleriyle ilgili kitaplara yöneldi. The Making of The Empire Strikes Back, The Sounds of Star Wars ve Star Wars: The Blueprints bunlardan sadece bazıları.

Filmlerin çekilme süreçlerini anlattığı kitapları sadece Star Wars'la sınırlı kalmadı, Maymunlar Cehennemi, Alien ve Indiana Jones filmlerinin de öykülerini yazdı. Ayrıca All Up adıyla bir de roman yazdı.

New Jersey, Lakewood'da doğan Rinzler, Manhattan ve Berkeley'de yetişti. New York'taki Parsons School of Design'ı bitirdikten sonra New York Üniveristesi'nde okudu. 2001 yılında Lucasfilm'e katıldı. Lucas kitaplarının basımında editörlük yaptı.

Rinzler'ın eşi Genevieve 2002 Temmuz ayında yaptığı açıklamada eşinin pankreas kanserinin 4. evresinde olduğunu açıklamıştı.