'Söyledim ama kimse duymadı'

Başörtülü kızlara hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Deniz Çakır, savcıya verdiği ifadede, “Burası Arabistan mı dedim? Alçak sesle söyledim” itirafında bulundu.

Hilal YILDIRIM

Deniz Çakır yaklaşık bir saat süren ifadesinin ardından İstanbul Adliyesi'nin önünde konuştu. Yapılan suçlamaları kabul etmediğini söyleyen oyuncu, "Bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini inancı ve rengi için ayırmadım. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma ters ve hiç yakışık kalmadı" dedi.

AVM'deki başörtülü kızlar Çakır'ın kendilerini 'Suudi Arabistan'a gidin' sözleriyle taciz ettiğini öne sürmüştü. 

ARKADAŞLARIM DUYDU

Bu arada oyuncunun savcılıktaki ifadesi de ortaya çıktı. Çakır şunları kaydetti: "Arabistan kelimesinin geçtiği tek cümle, kendi masamdaki arkadaşlarımın duyacağı şekilde bir ses tonu ile 'İçkili bir mekânda içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyor, yargılanarak bakılıyor. Burası Arabistan mı? Burası Atatürk'ün Türkiye'si' şeklinde söyledim." 

'SANATÇI OLAN AYRIM YAPMAZ'

Adliyeden avukatıyla beraber ayrılan Deniz Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma ters ve hiç yakışık almıyor. Bir sanatçı bir kadını 'başörtülü, başörtüsüz' diye ayırmaz" dedi. Çakır, görüntülerin savcılığa sunulduğunu söyledikten sonra adliyeden ayrıldı.