Seren Serengil'e 6 ay hapis istemi

Şarkıcı ve magazin yorumcusu Seren Serengil, Özbekistan uyruklu yardımcısı Gulnoza Mamatova'yı darbettiği iddiasıyla yargılanıyordu. Seren Serengil hakkında 'haksız tahrik altında basit yaralama' suçundan 6 ay hapis cezası talep edildi.

AA

Şarkıcı ve magazin yorumcusu Seren Serengil, Özbekistan uyruklu yardımcısı Gulnoza Mamatova'yı darp etmek suçundan yargılanıyor. Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, davanın bir önceki celsesinde hakkında zorla getirme kararı verilen sanık Seren Serengil de katıldı. Gulnoza Mamatova'nın ise avukatı Ali Çezik duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada ilk kez savunma yapan Serengil, "Bu olayların hepsi birer kurgudur. Bu kişi, avukatıyla şikayette bulunup medyada beni küçük düşürmek ve karalamak amacıyla demeç vermişlerdir." dedi.

Kendisinin 43, yardımcısının ise 100 kiloya yakın biri olduğunu anlatan Serengil, hasta olduğu için fiziki olarak saldırmasının mümkün olmadığını söyledi.

SEREN SERENGİL'E HAPİS İSTEMİ

Sanık Seren Serengil, "Ben bunların yanında mı böyle bir şeyde bulunmuşum veya bulundum? Hiç dayak yiyen biri tekrar benimle aynı araca biner mi? Bunların hiçbiri hayatın olağan akışına uygun değil. Kendisini bizzat benim, onun gitme isteği doğrultusunda korona'dan dolayı toplu taşıma aracı da olmaması dikkate alınarak istediği noktaya bıraktığım kamera kayıtlarıyla sabittir. Bıraktığım nokta otobüslerin geçtiği yerdir ve oraya hastane yakındır. Yaralandığına ilişkin 3-4 saat sonrasında Pendik'te bir hastaneden rapor alması hiç mantıklı değildir. Evimde böyle bir olay yaşandıysa neden hiç kimseden yardım istememiş? Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum." dedi.

Sanık avukatı Oğuz Özer ise suçlamaların hiçbirini kabul etmeyerek, müvekkiline komplo kurulduğunu iddia etti. Açıklanan mütalaada, sanık Serengil'in, yanında hizmetçi olarak görev yapan müdahilin saçlarını çekme ve tekme atmak suretiyle basit bir şekilde yaraladığının anlaşıldığı ifade edilerek Serengil'in, "haksız tahrik altında basit müdahaleyle giderilebilecek kasten yaralama" suçundan 2 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme, sanık avukatına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi.