Son 10 yılın en beğenilen 10 dizi çifti

Dizi sektörü Türkiye'de başarısını giderek artırırken yeni yüzlerde ekranlara çıkmaya başladı. Bazı diziler ve çiftleri akıllarda yer edinirken bazıları da unutulup gidiyor. Dizilerin senaryosu kadar başrol oyuncuları da dikkat çekiyor. Birbirine yakışan dizi çiftlerini sizin için derledik. İşte son 10 yılın en beğenilen 10 dizi çifti...

Türkiye'de dizi sektörü son dönemde elde ettiği başarılar ile adından söz ettirirken senaryonun yanı sıra projede partner olan isimler de dikkat çekiyor. Ekran uyumları beğenilen dizi çiftleri sosyal medyada da konuşuluyor. İşte son 10 yılın en beğenilen 10 dizi çifti...

SELEN SOYDER - TOLGAHAN SAYIŞMAN (LALE DEVRİ)

Emina Jahovic ile 2010 yılında ekran macerasına merhaba diyen başrollerinde Tolgahan Sayışman'ın rol aldığı Lale Devri dizisi 135 bölüm sürdü. Jahovic'in diziden ayrılmasından sonra yerine Yer Gök Aşk dizisinde Toprak Karagül karakterine hayat veren Selan Soyder dahil oldu.

Toprak karakteri ile dahil olan Soyder ve Tolgahan Sayışman'ın ekran uyumu çok sevildi. İkisi beğenilen dizi çiftlerinden olmuştu. Soyder ve Sayışman'nın daha sonra dizi aşkı gerçek oldu.

NESLİHAN ATAGÜL - KADİR DOĞULU (FATİH HARBİYE)

Peyami Safa'nın kitabının televizyona uyarlandığı Fatih Harbiye dizisinde Macit ve Neriman'ın aşkı anlatılırken proje 2013-2014 sezonunda yayınlandı. Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu da ekran enerjisi sevilen isimlerden oldu. İkili daha sonra 2015 yılının kasım ayında nikah masasına oturdu.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN - ENGİN AKYÜREK (KARA PARA AŞK)

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Kara Para Aşk dizisi 2014-2015 yıllarında ekrana getirildi. Başrol oyuncuları Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün de çok yakıştırılan bir diğer dizi çifti oldu.

CANSU DERE - KENAN İMİRZALIOĞLU (EZEL)

Cansu Dere'nin yıldızının parladığı Ezel dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile olan uyumu beğenilirken hayranları tarafından çok yakıştırıldı. Eyşan ve Ezel'in aşkının anlatıldığı dizi her hafta reyting rekorları kırarak büyük başarılar elde etti.

SERENAY SARIKAYA – ÇAĞATAY ULUSOY

Medcezir dizisinde başrolleri paylaşan Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya da hayranları tarafından en çok beğenilen dizi çiftleri arasına adını yazdırdı. İkili daha sonra aşk yaşamaya başladı.

BURÇİN TERZİOĞLU - İLKER KALELİ (POYRAZ KARAYEL)

2015-2017 yılları arasında ekrana getirilen Poyraz Karayel dizisi Türk dizi tarihine damga vuran yapımlardan oldu. Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli'nin dizi aşkı da gerçek oldu.

ELÇİN SANGU - BARIŞ ARDUÇ (KİRALIK AŞK)

Romantik komedi türünde olan ve büyük beğeniyle takip edilen Kiralık Aşk dizisinde Defne ile Ömer'in aşkı iki sezon boyunca ekrana getirildi. Elçin Sangu ve Barış Arduç'un yıldızları Kiralık Aşk dizisi ile parladı. Yakıştırılan dizi çiftlerinden ikili Altın Kelebek ödül töreninde "En Çok Yakışan Çift" ödülünü de almıştır.

DAMLA SÖNMEZ - ARAS BULUT İYNEMLİ (ÇUKUR)

Çukur dizisine sonradan dahil olan Damla Sönmez'in hayat verdiği Efsun ve Aras Bulut İynemli'nin canlandırdığı Yamaç karakterinin aşkı büyük ses getirdi. Dizinin yayınlandığı gün Yamaç ve Efsun karakterinin aşkı Twitter'da her seferinde trend listesinde yerini aldı.

BEREN SAAT – KIVANÇ TATLITUĞ (AŞK-I MEMNU)

Dizi çifti denilince akla ilk gelenler ise Halit Ziya Uşaklıgil'in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu'nun Bihter'i ve Behlül'ü... 79 bölüm boyunca yayınlanan ve tekrar bölümleriyle de izlenme rekorları kıran Aşk-ı Memnu'nun yasak aşk yaşayan karakterleri unutulmazlar arasına adını yazdırdı.