Somer Şef kimdir?

MasterChef Türkiye'nin jürilerinden Somer Şef, yarışmacılar ve izleyiciler tarafından seviliyor.

MasterChef Türkiye 2021 başlıyor. Sevilen jüri üyesi başarılı şef Somer Sivrioğlu, Avustralya'da açtığı Türk restoranıyla da sık sık gündeme geliyor.

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

Somer Sivrioğlu 1 Ocak 1971 yılında İstanbul, Kadıköy'de dünyaya geldi. Araştırmalarımız sonucunda gerek bulduğumuz kaynaklarda gerekse de kendisi ile yapılan röportajlarında kendisinin Kadıköylü olduğunu dile getirse de, seneler önce dedesinin döneminde, dedesinin Eskişehir'de bulunan hamam ve otel' in satarak, İstanbul'dan günümüzde sahip oldukları apartmanı aldığı yazmaktadır. Bu bilgi doğrultusunda Somer Sivrioğlu'nun aslen Eskişehir'li olduğunu belirtebiliriz. Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye'de yaşadı. Usta şef Türkiye'de annesinin işletmeciliğini yaptığı restoran ve barlarda uzun yıllar annesi ile birlikte çalıştı.

Somer Sivrioğlu, az malzeme ile en iyi ve en leziz yemeği yapmayı, ürüne ve toprağa saygıyı restaurant işletmeciliğini ve insan ilişkilerini annesinden, çalışma ahlakını ise babasından, ayrıca Anadolu mutfağı kültürünü ve araştırmanın önemini de Musa Ustadan namı diyar Dağdeviren'den öğrendiğini dile getirmiştir.