Sinan Akçıl: Kölelik sözleşmesi imzalatıp önümü kesmek istediler

Sinan Akçıl, sözleşmesini tek taraflı feshettiği müzik şirketiyle davalık oldu. Akçıl, “ABD menşeli şirket, bana kölelik sözleşmesi imzalattı. Haklarımı suistimal ettiler” dedi

Universal Müzik ile sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Sinan Akçıl, şirketin kendisine açtığı davanın duruşmasına katıldı. Universal Müzik ile 2011'de edisyon sözleşmesi imzalayan, ardından sözleşmesi 2024'e kadar uzatılan Akçıl, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmediği iddiasıyla anlaşmayı tek taraflı feshetti. Şirket de uğradığı 121 bin liralık zararın karşılanması için Akçıl'a dava açtı.

'TÜRK ŞİRKETİYLE ANLAŞTIM'

Duruşmada ifade veren ünlü müzisyen, şunları söyledi: "Sözleşme kurallarını yerine getirmediler, bir finans şirketi gibi davrandılar. Bir Türk besteci olarak önümü tıkamak istediler. Ben de Türk bir şirketle anlaştım. Şimdi çok daha huzurlu bir üretim yapıyorum. Ruh olarak önümü kesmek istediler. Bir kölelik sözleşmesiyle karşı karşıya kaldım. Lehime bir karar çıkarsa, bunun Türk edisyon tarihinde, benim üzerimden tüm ülkeye örnek olacağını düşünüyorum. Bu tarz şirketler, sanatsal faaliyetlerimizi sekteye uğratıyor. Davanın reddini talep ediyorum." Mahkeme, dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı konuşan ünlü müzisyen, "Türk eser sahiplerinin haklarının, bir kölelik sözleşmesiyle Amerika menşeli bir şirket tarafından suistimal edilmesi üzerine karşılıklı açılmış bir dava bu. Yüce Türk adaleti lehimize karar verirse, tüm besteciler ve üreten herkes adına yerinde bir zafer elde etmiş olacağız" dedi.

(Sabah)