Sihirli Annem'in Çilek'i Zeynep Özkaya'yla 'Selena' arasında şaşırtan gerçek!

Sihirli Annem'in Çilek'i Zeynep Özkaya ekranda pek çok projede rol almıştı. Şimdilerde influencerlik yapan Zeynep Özkaya, bir dönemin diğer popüler fantastik dizisi Selena'daki oyuncularla aktif şekilde görüşüyor. Sihirli Annem'in Çilek'i Zeynep Özkaya'nın Selena'yla ilgili çok az kişinin bildiği bir gerçek bulunuyor.

AKŞAM/Life

Hüsna Köşger

Sihirli Annem ile Selena dizileri yayınlandıkları döneme damga vurmuş fantastik çocuk dizileriydiler. Aynı yapıma ait iki dizi olan Sihirli Annem ile Selena, o dönemin pek çok çocuk yıldızını da oyuncu olarak ekrana taşımıştı. O isimlerden birisi de Zeynep Özkaya olmuştu. Sihirli Annem'in Çilek'i olarak tanınan Zeynep Özkaya, diziden sonra İki Aile adlı aile dizisinde rol almıştı. Genç ismin aslında Selena dizisinden de teklif aldığını, ancak o dönem İki Aile dizisinden gelen teklifi kabul ettikleri için projeyi kabul edemediğini çok az kişi biliyor.

Zeynep Özkaya yıllar evvel kendi YouTube kanalından yaptığı bir "hakkımda bilinmeyenler" adlı videoda konuya şu sözlerle değinmişti:

"Sihirli Annem'in hemen akabinde İki Aile'de oynamaya başladım. İki Aile'yi kabul ettik, her şey tamamdı ve çekimlerin başlamasını bekliyorduk. Bu arada Sihirli Annem'in yapım şirketiyle Selena'nın yapım şirketi aynıydı, dolayısıyla biz tanıyorduk o şirkette çalışanları. Annemi Selena dizisi için aramışlar ama şu anda hangi rol onu çok fazla çıkartamıyor açıkçası, bilmiyorum. Bir de dizinin çok başıydı, var olmayan bir rol de olabilirdi. Annem de demiş ki, 'Biz kabul ettik başka bir işi, doğru olmaz. Tabii ki sizleri seviyoruz daha önce çalıştığımız için ama maalesef."

SELENA'DA ÜÇ KIZ KARDEŞİN HİKAYESİ ANLATILIYORDU

Selena'da; anne ve babaları vefat ettikten sonra amcalarının yanına yerleşmek zorunda kalan Selin-Leyla ve Nazlı adlı üç kız kardeşin hikayesi anlatılıyordu. Dizide Selin'i Cansu Demirci, Leyla'yı Gizem Güven, Nazlı'yı ise Dilara Kurtulmuş oynamıştı.

Gizem Güven Sihirli Annem'de Ceren'i oynamış ve Güven ile Özkaya dizide, 4-5 sezon boyunca abla-kardeşi oynamışlardı.