Şiddet sahneleri içeren Kızılcık Şerbeti için Show TV'ye ceza! RTÜK 5'er kez program durdurma kararı verdi

Show TV'de ekrana getirilen Kızılcık Şerbeti dizisinde yer alana kadına şiddet sahneleri sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. RTÜK, Kızılcık Şerbeti dizisi nedeniyle Show TV'ye ceza verdi. Kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'ye ceza verdi. RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, bugün yapılan toplantıda Üst Kurul, izleme raporlarını görüştü.

SHOW TV'YE PROGRAM DURDURMA CEZASI

Show TV'de yayımlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde kadına yönelik şiddet sahneleri yer aldığı gerekçesiyle kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI ELEŞTİRİDE BULUNMUŞTU

Sosyal medya kullanıcıları "Kızılcık şerbeti adlı Show TV'de yayımlanan dizi İslami değerlerimizi aşağılıyor. Müslümanları kötü insanlar gibi gösteriyor. Yayından kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca İslam hakkında kötü bir algı oluşturdukları için özür dilemeleri gerektiğini düşünüyoruz." ve "Show TV Kızılcık Şerbeti dizisindeki saçmalıklar artık durmuyor. Bu dizinin bir an önce yayından kaldırılsın artık. Dizide 4 aydır bu saçma sahneler var insanları nasıl küçük düşürürüz diye bakıyorlar zaten. Çocuklara hiç uygun değil yayından kaldırılsın." gibi paylaşımlarla tepkilerini dile getirdi.