Sezen Aksu'nun hastalığı Kolit nedir?

Sezen Aksu'nun hastalığı Kolit vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Minik Serçe en son 2014 yılında bu hastalığa yakalanmış ve tedavi olup iyileşmişti, hastalığın yeniden nüksettiği öğrenildi.

Sezen Aksu’nun 2014 yılında yakalanıp iyileştiği Kolit hastalığının yeniden tekrarladığı öğrenildi. Daha önce Sertap Erener’in de bu hastalığa yakalanıp tedavi olduğu biliniyor. 

SEZEN AKSU’NUN HASTALIĞI NEDİR?

Sezen Aksu’nun Kolit hastalığının yeniden nüksettiği öğrenildi. Minik Serçe en son 2014 yılında Kolit rahatsızlığından dolayı ameliyat olmuş ve sağlığına kavuşmuştu.

Kolit (Kalın bağırsağın iltihabı) hastalığına yakalandığını söyleyen sevilen sanatçı konuya ilişkin “Kolit atakları nedeniyle sıkıntı yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir diğer ünlü isim Sertap Erener de Kolit hastalığıyla ilgili geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda yıllardır bu hastalıkla mücadele ettiğini ve ABD’de bir ameliyat olarak kalın bağırsağını aldırdığını anlatmıştı.

KOLİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kolit hastalığının belirtileri arasında ise; karın ağrısı veya kramp, şişkinlik, kansızlık, iştahsızlık ve kilo kaybı, ishal veya kabızlık, dışkıda kan, ateş ve titreme, kusma, makatta akıntı, cilt döküntüleri, karaciğer fonksiyonlarında bozukluk, gözde kızarıklık ve yanma hissi, eklem ağrıları ve eklemlerde şişme gibi unsurlar bulunuyor.

Hastalığın başlıca nedeni bağırsakların yani kolonun virüs, zararlı bakteri veya parazitler tarafından iltihaplanmasıdır. Kalın bağırsakta azalan kan akımı veya alerjik reaksiyonlar da Kolite yol açabiliyor.