Şaban Oğlu Şaban'ın Selma'sı Sevda Aktolga aslen nereli? Sevda Aktolga kimdir, kaç yaşında?

Şaban Oğlu Şaban, Hababam Sınıfı, Gülen Güzler filmleriyle tanınan Sevda Aktolga'nun hayat hikayesi merak konusu oldu. Televizyon ekranlarında yayına giren Hababam Sınıfı filmi ile birlikte gündeme gelen ünlü Yeşilçam oyuncusu Sevda Tolga hakkında merak edilenleri bu haberimizde derledik. Peki Sevda aktolga kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi filmlerde oynadı?

Sevda Aktolga, bir zamanlar Yeşilçam'ın en bilinen ve sevilen oyuncularındandır. Türk sinema tarihinde yer etmiş ve Türk film tarihinde başyapıt filmler arasında yer alan Şaban Oğlu Şaban, Hababam Sınıfı, Gülen Güzler'de oyunculuk yapmış olan Sevda Aktolga'nın hayat hikayesi merak konusu oldu. İşte Sevda Aktolga ile ilgili merak edilenler..

SEVDA AKTOLGA KİMDİR?

Sevda Aktolga, 1957 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. Aktolga, başrollerini Müjde Ar ve Ahmet Sezerel'in paylaştığı filmde 'Sacide' karakterine hayat verdi.

Şaban Oğlu Şaban'ın Selma'sı Sevda Aktolga, Yeşilçam kuşağıyla gençle nesil tarafından tanınmaya devam ediyor. Adile Naşit, Münir Özkul, Kemal Sunal gibi usta isimlerle çalışan Sevda Aktolga, bir süredir gözler uzak bir yaşam sürüyor.

Ardından 'Şaban Oğlu Şaban', Cennetin Çocukları' filmleri geldi. Oyunculuğa 1971 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Saatinde başladı.

Sevda Aktolga, 1977 yapımı "Taşra Kızı" filmi ile de beyazperdeye adım attı.

Ertem Eğilmez imzalı 'Hababam Sınıfı Tatilde' filminde kendi ismini taşıyan karaktere hayat verdi. Adile Naşit ile Münir Özkul'un başrolde yer aldığı 'Gülen Gözler'de ise Hikmet karakterine hayat verdi. 1986 yılında setlere ara verdikten sonra 1997 yılında baba evi dizisiyle ekranlara geri dönüş yaptı. Sevda Aktolga son olarak 2014 yapımı sinema filmi 'Aşk Oyunu'nda rol aldı ve 'Münire' karakterine hayat verdi.