'Sette aile gibi olduk'

‘Payitaht Abdülhamid’in oyuncusu Bülent İnal, dizinin yurtdışında video kanalları üzerinden paylaşıldığını belirterek, “Abdülhamid sevgisi inanılmaz'' dedi.

TRT 1’in ilgiyle izlenen dizisi ‘Payitaht Abdülhamid’in başrol oyuncusu Bülent İnal, projenin Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da büyük ilgi gördüğünü söyledi. En son Doha’da bir film festivaline gittiklerini belirten Ünal, “Biz dizinin oralarda (Doha) da bu kadar izlendiğinin farkında değildik. Doha'da Youtube ya da sosyal medya üzerinden aynı gün, anında çevrilip yayınlanıyormuş. Büyük bir sevgiyle karşıladılar. Farklı Arap ülkelerinde de aynı sevgiyi görüyoruz" dedi.  

Artık ikinci evim

Her geçen gün daha geniş kitlelere ulaştıklarını söyleyen İnal, "Abdülhamid hayranlığı, sevgisi ve dizinin hayranları gün geçtikçe çoğalıyor” dedi. Çekimlerin tüm hızıyla devam ettiğini belirten İnal, “Artık bir aile gibiyiz.  İkinci evimiz gibi burası" şeklinde konuştu.  

Türkiye’nin temellerini atmış bir sultan 

Dizinin yönetmeni Emre Konuk ‘’Çok önemli bir zatın hayatını anlatıyoruz. Sultan Albülhamid, Osmanlı döneminin en önemli padişahlarından birisi. Osmanlı Devleti'nin yıkılmasını 33 yıl ertelemiş ve belki de bugünkü Türkiye’nin temellerini atmış bir sultan’’ açıklamasını yaptı.