Serhat Teoman'dan romantik komedi film türüne eleştiri

Sevmek Yüzünden filminin başrol oyuncusu Serhat Teoman verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Romantik komedi türünü eleştiren Serhat Teoman, ''Romantik komedinin dünyada içi boşaltıldı'' dedi.

Yakışıklı oyuncu Serhat Teoman, Ayça Ayşin Turan ile başrollerini paylaştığı Sevmez Zamanı filmiyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Serhat Teoman, film ve romantik komedi türüyle ilgil Sabah'a özel açıklamalarda bulundu.

"İlk teklif geldiğinde ne hissettiniz, projeyi kabul etme sebebiniz ne oldu?" sorusuna cevap veren Teoman, şunları söyledi:

"İlk başta senaryo geldiği zaman türünden dolayı "A romantik komedi bir film geldi" dedim. Tabii ki geliyor okuyoruz, güzel bir dille de reddediyoruz. Çünkü romantik komedinin dünyada içi boşaltıldı. Şıp diye aşık olan, pıt diye koşturmaca enerjilerle aşkından ölmek üzere olan bir çifti baştan sona kadar izliyoruz ve bu türe de artık romantik komedi diyoruz. Şimdi bunu bir kenara atma zamanı geldi çünkü romantik komedi önemli bir türdür, güzel bir türdür ve umut verir. Bu noktada da bunu yapmak için gerçek karakterlere ihtiyacın vardır.

Kusurlu, yanlış noktalara hareket edebilen, doğruları olan; hayat gibi gerçek olması gerekir. Bu projeyi okuduğum zaman çok sevdim çünkü çok gerçekti. Karakterler çok gerçekti. O ikilinin dışındaki arka dünya hep sahte kalır, onlar bir şeyin ritmini yükseltmek için uğraşırlar sadece ama bu filmde filmi izleyen birisi "İdil ya da Ömer değil, o arkadaşı için didinen kız var ya o benim" diyebilir. O gerçeklik o samimiyet, filmi film yapan noktaydı benim için okuduğum zaman. Sonrasında yönetmen Ahmet Kapucu ile konuştuk. Biz senaryoya aynı noktadan baktığımızda gördük. Daha gerçek daha samimi bir nokta istiyorduk. Ondan sonra da zaten bütün süreçler halloldu.

Yapıyor muyuz? Romantik komediler ülkemizde ya da dünyada çok gerçekçi bir yerden mi yaklaşıyor? Güzelini yapabiliriz diye düşünüyorum. Tabii ki çok önemli bir tür. Romantik komedi insana umut verir. 'Güzel zaman geçti, ne geçti ben de bilmiyorum' değil, umut vermeli romantik komedi. Ben öyle bakıyorum açıkçası ve bu projede de onu yakaladığımıza inanıyorum."