Seren Serengil'den Bergen filmiyle ilgili şoke eden yorum: 'Arabesk müzik en çok kıro kadınlara yakışıyor'

Seren Serengil, geçtiğimiz günlerde vizyona giren başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun rol aldığı Bergen filmiyle ilgili şaşırtan açıklamalarda bulundu. Seren Serengil, ''Şehirde doğmuş ve büyümüş bir kadından Bergen şarkısını dinlersen tat alamazsın. Arabesk müzik en çok kıro kadınlara yakışıyor'' sözleri ile tepkilerin odağı haline geldi.

80'li yıllara damgasını vuran ancak evliliğinde Halis Serbest tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete uğrayan Bergen, 1989 yılında öldürüldü. Bergen'in hayatının konu edinildiği film geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. Söylemezsem Olmaz yorumcusu Seren Serengil, Bergen filmiyle ilgili yaptığı açıklamalar ile herkesi şaşırttı.

"ARABESK MÜZİK EN ÇOK KIRO KADINLARA YAKIŞIYOR"

Seren Serengil, "Bergen'in gırtlağına sahip olan tek isim Mehtap Yılmaz. Onun dışındaki Bergen şarkıları bana geçmedi. Arabesk şarkıları mahalleden gelen kadınlar ve romanlar güzel okuyor. Modern bir kadının yaşam tarzında arabesklik yoktur. Şehirde doğmuş ve büyümüş bir kadından Bergen şarkısını dinlersen tat alamazsın.

Gülşen kendi tarzında iyi yorumlamış ama kıro bir kadın değil. Bu büyük bir eksik. Arabesk müzik en çok kıro kadınlara yakışıyor" diyerek dikkat çekti.