Seren Serengil ile Yaşar İpek'e ölümle tehdit ve hakaret suçlarından ceza

Seren Serengil ile eski eşi Yaşar İpek, şarkıcı Özay Bakır'a ölümle tehdit ve hakaret suçlarından ceza aldılar. Seren Serengil'e adli para cezası, Yaşar İpek'e ise hapis cezası verildi.

IHA

Seren Serengil ile Yaşar İpek, şarkıcı Özay Bakır'ı ölümle tehdit ve hakaret suçlarından yargılanıyorlardı. Mahkeme eski eşlerin cezalarını açıkladı. Şarkıcı ve magazin yorumcusu Seren Serengil'e 3 bin 700 lira adli para cezası verilirken, şarkıcı Yaşar İpek ise 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezaları ertelenmeyen iki isme ayrıca müşteki Özay Bakır'a yönelik 'hakaret' suçundan dolayı da 2 bin 800'er lira adli para cezası verildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müşteki Özay Bakır'ın avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Seren Serengil ile Yaşar İpek'in avukatları da mahkemeye katıldı. Duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı Müezzinoğlu, "Sanıklar davaya konu eylemlerini bilerek ve isteyerek yapmışlardır, hiçbir indirim uygulanmaksızın sanıkların üst sınırdan cezalandırılmalarını talep ediyorum" dedi.

SUÇU BİRBİRLERİNE ATTILAR

Sanık Seren Serengil'in avukatı savunmasında, suça konu olan mesajların Serengil'in eski eşi olan diğer sanık Yaşar İpek tarafından gönderildiğini iddia etti. İpek'in avukatı ise Serengil'in, müvekkilinin sosyal medya hesabının şifresini bildiğini ve mesajların Serengil tarafından atıldığını söyledi.