Deprem açıklamalarıyla gündem olan Şener Üşümezsoy kimdir? Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kaç yaşında, nereli?

Deprem açıklamalarıyla gündemdeki yerini koruyan Şener Üşümezsoy Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen'le 2. sayfa'ya konuk oldu. Özellikle 17 Ağustos depreminden sonra kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek isteyen Üşümezsoy'un kitapları da ilgi görüyor. Öğretim üyesi olan Şener Üşümezsoy ile ilgili merak edilen her şey haberimizde...

Şener Üşümezsoy Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen'le 2. sayfa'ya konuk oldu. Deprem açıklamalarıyla ve giydiği ilginç kıyafetlerle gündemde sıkça konuşulan Şener Üşümezsoy'un yaşı ve hayatı hakkındaki merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

ŞENER ÜŞÜMEZSOY KİMDİR?

Şener Üşümezsoy, 1950 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Kırım'dan gelen Tatar bir ailenin çocuğudur. 1964-1969 yıllarında Pertevniyal Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını bitirdi. 1991'de profesör oldu. Almanya'da bir üniversitede de öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Şener Üşümezsoy, deprem konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. Özellikle 17 Ağustos 1999 İstanbul depreminin ardından deprem kavramına karşı halkı doğru bilgilendirmek için mücadele verdi.

Bir dönem MTA'da da çalıştı. Şu an İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır.

ŞENER ÜŞÜMEZSOY KİTAPLARI

-17 Ağustos Sonrası Marmara'da Deprem Riski

-Vatandaş için Deprem Rehberi

-İstanbul Depremi

-Yeni Dünya Petrol Düzeni ve Körfez Savaşları

-Türk Jeostratejisi

-Petrol Şoku ve Yeni Ortadoğu Haritası