Şener Şen'li Zengin Mutfağı'nın bilet fiyatları dudak uçuklattı! Bir tiyatro izlemenin bedeli...

Şener Şen'in başrolü olduğu Zengin Mutfağı oyunu, bilet fiyatlarıyla şoke etti. Kapalı gişe oynayan Şener Şen'li Zengin Mutfağı'na bilet alabilmek için, kesenin ağzını açmak gerekiyor.

Duayen sanatçı Şener Şen, Zengin Mutfağı oyunuyla yıllar sonra sahnelere geri dönmüştü. Kapalı gişe oynayan Zengin Mutfağı oyununun bilet fiyatları, duyanları şaşırttı. Sabah yazarı İlker Gezici, Şener Şen'in tiyatro oyununun biletleri için köşesinde şu yazıya yer verdi:

"Geçtiğimiz gün bir serzenişe denk geldim: 'Berlin, Londra tiyatroları daha ucuz. Bin 650 lira bilet saçmalığı mı olur? Böyle bir gider yok. Tiyatroya bulaşan menajer yapımcılar tutturabildiklerini kopartıyorlar. Biz 400 lira bilet ücreti ile Diyarbakır'a kadar 23 kişi gidip zarar etmeden dönebiliyoruz.' Bu isyanda bulunan Tiyatrokare'nin kurucusu Nedim Saban. Bünyesinde Nevra Serezli, Suna Keskin, Melek Baykal gibi usta isimleri barındıran ve 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ahududu', 'Veda' gibi oyunlarla Türkiye'yi dolaşan Saban'ın bu isyanına biraz kulak kabartmak lazım."

"Ekonomik olarak neyin pahalı neyin ucuz olduğunu anlamlandıramadığımız bir süreçten geçerken bilet fiyatlarındaki tutarsızlık hakikaten dikkat çekici. Saban'ın bahsettiği oyun, usta oyuncu Şener Şen'in rol aldığı Zengin Mutfağı. Uzun süredir devam eden oyunu Maslak'taki büyük bir merkezde birinci kategoriden izlemenin bedeli bin 650 lira... Tabii ki bilet bulabilirseniz."

"Bu noktada yapımcılara sorduğunuzda kalabalık kadro, yüksek prodüksiyon, mekan kirası gibi sebeplerden ötürü bu fiyatların makul olduğunu ifade ediyorlar. Doğrudur, olabilir. Ancak yine de bilet fiyatlarındaki tutarsızlık çok da kabul edilebilir gelmiyor bana. Saban'ın bu isyanıyla Şen'i kastetmediğini tamamen bu tutarsızlığa dikkat çektiğini biliyorum. Sorulması gereken asıl soru şu aslında. Şener Şen'i izlemenin bedeli bin 650 lira mı olmalı? Kime göre, neye göre? Biletleri 2 bin lira yapsan da yine satılacak demek ki..."