Selda Alkor nereli, eşi kim? Selda Alkor kimdir, kaç yaşında?

Selda Alkor, bu akşam Star Tv'de yayınlanan Menajerimi Ara dizisiyle ekrana geliyor. 1965 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışma ile birinci seçildi ve oyunculuk kariyerine ilk adımı attı. Ünlü oyuncu ilk rolünü Cumartesi Senin Pazar Benim filmi ile yapmıştır. Peki, Selda Alkor kimdir, kaç yaşında? Selda Alkor nereli, eşi kim?

Selda Alkor, Menajerimi Ara dizisine konuk oluyor. Pazar akşamları yayınlanan dizi birçok oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Diziyi yakından takip eden izleyenlerde Selda Alkor kimdir, kaç yaşında? Selda Alkor nereli, eşi kim? sorularına yanıt aramaya başladı. Ses Dergisi'nin tarafından düzenlenen yarışmada birinci olan Alkor daha sonra çeşitli film ve dizilerde rol almıştır. En bilinen yapımlar arasında Asmalı Konak bulunmaktadır.

SELDA ALKOR KİMDİR?

Selda Alkor, 3 Ocak 1943 yılında Konya'da doğmuştur. Kız Enstitüsünden mezun olduktan sonra sinemaya 1965 Ses Dergisinin açtığı yarışmada birinci olarak başladı. İlk olarak Cumartesi Senin Pazar Benim filmindeki rolü ile başlayan oyuncu, 100 e yakın filmde başrolde oynamıştır.

Son yıllarda Asmalı Konak dizisinde Sümbül Karadağ, Çemberimde Gül Oya dizisinde Yurdanur Parmaklıklar ardında (Nur Kurteşi) karakterleri ile karşımıza çıkmıştır. Ayrıca 2010 yılında vizyona giren Mahpeyker: Kösem Sultan filminde Kösem Sultan rolünde oynamıştır.

İşgal dönemindeki İstanbul'da ünlü Rum kabadayı Hrisantos'u öldüren, Çerkes kökenlerine sahip polis muavini Muharrem Alkor babasıdır. Annesi ise Meliha Hanım'dır. Eski milli basketbolculardan Cihat İlkbaşaran ile evlendi.

ROL ALDIĞI FİLMLER

Cumartesi Senin Pazar Benim

Çiçekçi Kız

Senede Bir Gün

Buzlar Çözülmeden

İlk ve Son

Boyacı (1966)

Erikler Çiçek Açtı

Dişi Kartal

İftira

Yara

Katiller de Ağlar

Yosma

İnatçı Gelin (1965)

Ölünceye Kadar

Yakut Gözlü Kedi (1966)

Konforlu Necla

Zehirli Kucak

Buzlar Çözülmeden

Boğaziçi Şarkısı

Ninno

Yaşamak İstiyorum

Göklerdeki Sevgili (1966)

Vatan Kurtaran Aslan

Leylaklar Altında

Merhamet

Mahpeyker Kösem Sultan (2010)

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı (2020)

TV DIZILERI

Kartallar Yüksek Uçar

Böyle mi Olacaktı

Asmalı Konak

Çemberimde Gül Oya

Parmaklıklar Ardında

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz