Cihan Yöntem kimdir? Selçuk Yöntem boşandı mı?

Tuvana Türkay, Selçuk Yöntem'in doğum gününü kutladı. Sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarının altına bir de kafalarda soru işaretleri yaratabilecek not düştü. Selçuk Yöntem balerin Cihan Yöntem ile uzun yıllardır evli ve bu evlilikten bir de Iraz isminde bir kızları bulunuyor.

Usta oyuncu Selçuk Yöntem'in geçtiğimiz gün doğum günüydü. Tuvana Türkay ise Yöntem'le olan fotoğrafını sosyal medya üzerinen paylaşarak altına dikkat çekici bir not düştü. Selçuk Yöntem ise 33 yıllık evliliğini Cihan Yöntem ile sürdürüyor. Çiftin Iraz isminde bir de kızları var.

SELÇUK YÖNTEM BOŞANDI MI?

Selçuk Yöntem, balerin Cihan Yöntem ile 1987 yılından beri evliliğini sürdürüyor. Çiftin Iraz isminde bir kızları var.

13 Temmuz tarihinde usta oyuncunun doğum günüydü ve bu günü kutlayanlar arasında bir isim dikkat çekti. Tuvana Türkay, Selçuk Yöntem'le birlikte çekildikleri fotoğrafı paylaşarak altına şöyle bir not düştü;

“Senin hayat sınıfında tekrara düşmeliyim. Tekrar tekrar okumalıyım bütün kalbinden geçenleri. Hiç ilerlemiyor gibi görünen bir yol olmalısın sen, her cümlenle etrafını çiçeklendirdiğin. Hiç bir cümlemizin, hissimizin boşluğa düşmediği, gülüşümüzün eksilmediği güzel günlere, nice yaşlara Selçuk Yöntem”

Tuvana Türkay bu paylaşımını bir süre sonra kaldırdı. Takipçilerinin kafasında ise soru işaretleri oluştu ve bu durumu tuhaf karşıladılar.

Selçuk Yöntem ise yeni yaşına dair şu sözleri paylaştı:

"Doğum günlerini çok severim. İnsanın kendini bir şey zannettiği çok güzel gündür. Dostlarla, sevdiklerimle paylaştığım önemli bir gündür. Kutlayan herkese teşekkür ederim."

CİHAN YÖNTEM KİMDİR?

1979'da Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde göreve başladı. İlk koreografisini 1986 yılında yaptı. 2001 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde başöğretmenlik görevinde bulundu. 2002'de modern dans eğitimi ve koreografi çalışmaları için, bilgi görgü bursu ile bir yıl Roma'da kaldı. Döndükten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde uzun yıllar eğitmenlik yaptı.1992 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda koreografisini yaptığı ‘'Külhan Beyi'' operası ile Ankara Sanat Kurumu'nda ve 2006 yılında Kenter Tiyatrosu'nda koreografisini yaptığı ‘'39 Basamak'' ile Lions koreografi ödüllerini aldı. Halen Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde görevine devam etmektedir.

SELÇUK YÖNTEM KİMDİR?

Selçuk Yöntem, 13 Temmuz 1953 tarihinde, İstanbul Eyüp'te doğmuştur. En büyükleri kız olmak üzere 5 kardeşlerdir. Babası subay olduğu için tayinlerle birkaç şehir dolaştı. İlkokula Malatya'da başladı; liseyi ise Şişli Terakki Lisesi'nde okudu. Sonra Ankara Devlet Konservatuarı'na devam etti. İlk yıl okuldan atıldı, Danıştay kararıyla okula geri döndü.

Tiyatro eğitimi almak için 1975 ila 1976 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nde okuyan Yöntem, 1977 yılında, Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi.

1978 yılında Topuzlu, 1980 yılında Kurban ve 1981 yılında rol aldığı Yaban Ördeği adlı oyunlarla tiyatroya adım atan Selçuk Yöntem, 1994 yılında İrfan Yalçın'ın Aşağıdakiler adlı oyununu, 1995 yılında ise Savaş Dinçel'in Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye adlı tiyatro oyununu yönetti. Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye, Yöntem'e Ankara Sanat Kurumu tarafından verilen Övgüye Değer Yönetmen ödülünü kazandırdı.

Selçuk Yöntem'in TV izleyicisi ile tanışmasını sağlayan yapım, 1978 tarihli Atlı Karınca dizisi oldu. Bu diziyi 1978 yılında Yaşadığımız Devir, 1982 yılında ise Ahmet'in Günlüğü izledi. Kısa sürede TV dizilerinin aranan isimlerinden birisi haline gelen Yöntem, 1998 yılında gösterime giren ve başrollerini Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan ile paylaştığı Sıcak Saatler; 1998 yılında TV ekranları ile buluşan ve başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Zeynep Tokuş'la paylaştığı Deli Yürek ve de 2003 yılında gösterime giren, başrollerini Necati Şaşmaz ve Özgü Namal'la paylaştığı Kurtlar Vadisi dizileri sayesinde izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Sinema dünyasında da büyük emeği olan başarılı oyuncu, 1991 yılında gösterime giren Suyun Öte Yanı adlı sinema filmi ile bu sektöre adımını attı. Rol aldığı önemli filmler arasında 1996 tarihli İstanbul Kanatlarımın Altında, 2005 tarihli Banyo ve 2008 tarihli Devrim Arabaları bulunmaktadır.

Selçuk Yöntem, 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlamış olan yerli dizilerden birisi olan Aşk-ı Memnu'da, Adnan Ziyagil karakterini canlandırmıştır.

Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programının sunucusu Kenan Işık'ın 21 Mart 2014 tarihinde beyin kanaması geçirmiş olması ve programı sunamayacak olması sebebiyle Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasının sunuculuğunu da bir süre üstlenmiştir.

1976 yılında Zuhal Olcay ile evlendi; 3 yıl sonra 1979 yılında boşandı. 1987 yılında Balerin Cihan Yöntem ile evlendi ve bu evlilikten 37 yaşında Iraz isminde bir kızı vardır.