Deniz Oral'dan Rasim Öztekin açıklaması

Papatyam, Hangimiz Sevmedik ve Seksenler gibi ses getiren projelerde rol alan usta oyuncu Deniz Oral ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Kariyerinden, Seksenler dizisine birçok konuda konuştuk. Deniz Oral, herkesin merak ettiği “Fehmi karakterinin yerine kim gelecek?” sorusuna da açıklık getirdi. İşte röportajın devamı...

AKSAM.COM.TR/LİFEMAGAZİN

Muhsine Merve Samıt

Ünlü oyuncu ve tiyatrocu Deniz Oral, rol aldığı Seksenler dizisinde hayat verdiği Hilmi karakteri ile çok sevildi. Deniz Oral ile özel kariyerinden, rol aldığı projelere, beğendiği genç oyunculardan, Seksenler dizisine kadar birçok konuda sohbet gerçekleştirdik. Ünlü oyuncu Deniz Oral merak edilenlerini anlattı.

Aksam.com.tr'den Muhsine Merve Samıt'ın sorularını yanıtlayan Deniz Oral, Seksenler dizisiyle ilgili merak edilenleri anlatırken rahmetli Rasim Öztekin'in canlandırdığı "Fehmi" karakteri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son olarak sizi Seksenler'de izledik. Seksenler'in şu anki dizilerin aksine farklı bir formatı var. Hem geleceği hem geçmişi gözler önüne seriyor. Sizce dizinin çok izlenmesinin sebebi bu mu?

- Seksenler 11. sezonunda... Bu dizi geleneklerimizi ve göreneklerimizi de yansıttığı için seyirci tarafında çok sevildi. Seksenler dönemini hatırlayan bir kuşak olduğu için ve dizide kendi yaşadıklarını hatırladıkları için dizinin tutma sebeplerinden biride budur. Her zaman nostaljiye bir hayranlık vardır.

Birçok projede yer aldınız. Şimdiye kadar pişman olduğunuz ya da "Keşke şunu da yapsaydım" dediğiniz bir şey oldu mu?

- Değişik karakterler oynadım daha çok komedi projelerinde yer aldığım için ara ara değişik rollerde oynamayı seviyorum. Yer aldığım hiçbir projeden pişmanlık duymadım... Keşke yapsaydım dediğim bir şey olmadı...

Genelde eski oyuncular yeni dizilerde yer alamamaktan şikâyet ediyor. Hatta sosyal medyadaki takipçiye göre projelerde yer alan oyuncuların olduğu söyleniyor. Siz tecrübeli bir isim olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bir oyuncunun seçilme kriteri ne olmalı?

- Bu bir arz talep meselesi sosyal medyada bir çok takipçisi olan genç arkadaşlarımız ve fenomen olan bir çok arkadaşlar var, yapımcılar da buna istinaden yer veriyorlar projelerinde. Bu geçici bir süreç, bundan şikayetçi değilim. Günümüz şartları bunu getiriyor buna el veriyor şu anki moda bu maalesef yapacak bir şey yok...

Rasim Öztekin'in vefatı herkesin üzüldüğü konulardan biri oldu. Seksenler'de hala yaşayan bir Fehmi olduğunu görüyoruz. Rasim Öztekin'in vefatı sette nasıl bir etki yarattı? Fehmi karakteri için Rasim Öztekin yerine yeni bir isim gelirse sizce izleyici bu durumu nasıl karışılar?

- Fehmi karakterinin yerine yeni bir karakter girmeyecek yeni çekeceğimiz bölümlerde zaten yazlığında diye biliniyor. İlerleyen bölümlerde belki öldüğünü göstereceğiz. Fehmi'nin yerine gelecek başka bir karakter seyirciye inandırıcı gelmeyebilir...

Zorlu bir pandemi süreci geçirdik. Ünlü isimler sosyal medyaya yönelirken farklı yönlerini keşfetmiş olduk. Siz evde vaktinizi nasıl değerlendirdiniz?

- Pandemi sürecinde biz çekimlere devam ettik. Türk televizyon tarihinde ilk kez Seksenler oyuncuları olarak ev yapımı adlı 13 bölümlük bir dizi çektik. Birol Güven senaryoyu bize gönderiyordu biz de evde kendi telefonlarımızla o sahneyi çekip gönderiyorduk... Daha sonra zaten Seksenler çekimi devam etti.

Yıllardır bu sektördesiniz. Bize tiyatroyla tanışma hikâyenizden bahseder misiniz? Oyunculuk yeteneğinizi kim keşfetti?

- 10 yaşımda Mersin Bölge Tiyatrosunda başladım ilk olarak. O zamanlar ablam bölge tiyatrosunda amatörce oyunculuk yapıyordu. "Almanya'dan Bir Yar Gelir Bizlere" adlı oyunu oynuyorlardı. Orda bir çocuk rolü gerekiyordu ablam elimden tutup tiyatroya götürdü ve böylece başladı...

Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdiniz?

- Oyuncu olmasaydım 15 yıl amatörce oynadığım futbolu profesyonelce devam ettirmek isterdim.

Yeni nesil oyunculardan beğendiğiniz isim ya da isimler var mı? Genç isimlere oyunculuk serüveninde ne gibi tavsiyeler verirsiniz?

- Yetenekli genç oyuncu birçok arkadaşlarımız var... Tek bir örnek vermek istiyorum; Kıvanç Tatlıtuğ... Oyunculuk konusunda kendini ilerletti, oyunculuğunu beğeniyorum. Bu işi severek yapmalarını ve imkânları varsa bu işin okuluna gitmelerini tavsiye ediyorum. Sadece bir anda şöhret olmak için yapmayıp kalıcı olmaya çalışsınlar.