Şehitlerimiz tarihin akışını değiştirdi!

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından iki yıl geçti. Ülke genelinde 15 Temmuz şehitlerini anma törenleri düzenlenirken, ünlülerde kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde mesajlar yayımlayarak ülke olarak bir daha böyle acı bir gece yaşanmamasının temennisinde bulundu. 

Ebru Yasar: KAHRAMANLARA ÇOK AĞLADIM

Çatışma haberleri geliyordu. Kendi halkının üzerine ateş açan helikopterler, kendi meclisini bombalayan uçaklar. Köprü girişinde namluların üzerine yürüyenler. Ve şehitler, yaralılar… Şehitlerimize ağladım o gece. Kardeşlerime. Yek vücut olmuş bir toplumun demokrasi için direncine şahitlik ettim, kendi canını hiçe sayarak. Sonra sayıları arttı, arttı 250’yi buldu. 250 evde ocaklar söndü. Ama on milyonlarca evde dualar edildi artlarından. Şehitlik rütbesiyle onları yolcu ederken. 

HAMİLEYDİM

Hamileydim. Üstelik 2 can taşıyordum. Hani, bir şeyi çok istersiniz de yapamayınca içiniz sızlar ya, işte öyle bir durum. Keşke yanlarında olabilseydim, keşke o tarihte doğmamış yavrularım için, ülkeleri için gösterdikleri fedakârlığa teşekkür edebilseydim ellerini öperek. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü. Biliyorum ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü şehitlerimiz tarihin akışını değiştirdiler o gece. Hepimiz için. Allah razı olsun.

İbrahim Tatlıses: DÜŞMANLARA DERSİ VERDİK

Biz bu vatan uğruna tarihimiz boyunca on binlerce şehit verdik, 15 Temmuz gecesi de maalesef şehitlerimiz oldu... Bu ülke; gerek o gecenin katilleri düşmanlarımıza, gerek ise dışardaki düşmanlarımıza gereken dersi vermiştir... Allah bu vatanı yıkmak isteyenlere fırsat vermesin, bu kahraman millet zaten buna izin vermez... Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir geceyi yaşatmasın, vatanımızı ve milletimizi korusun... 

Ahmet Selçuk İlkan: MUCİZE YARATTIN

Ünlü isim, o gece için şiir yazdı: Sen vatan kahramanı, demokrasi şehidi yine bir tarih yazdın dünya bunun şahidi! Bir mucize yarattın 15 Temmuz gecesi can verdin vatan için yoktu bunun ötesi! 

Serkan Kaya: EN GÜZEL CEVABI HALK VERDİ

15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa boğmak isteyenlere en güzel cevabı halk verdi. Onları kendi karanlıklarına hapsetti. Dileğim; bu güzel vatanımızın birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak bir daha hiç bir darbe girişimi veya savaşlara maruz kalmamasıdır. 

Cengiz Kurtoglu: VATANA İHANET EDENLERİ AFFETMEYECEĞİZ

Milli iradeyi, aziz milletimizi, birliğimiz ve beraberliğimizi hiçe sayarak hain bir kalkışma gerçekleştirenleri ve vatana ihanet edenleri asla affetmeyeceğiz. 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Berdan Mardini: KAHRAMANLIK GECESİYDİ

15 Temmuz milletimizin şanlı tarihine geçmiş bir kahramanlık gecesi, dünyaya demokrasiyi gösteren bir meydan okuma gecesiydi. Bu memleket Malazgirt'ten, Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşı'ndan, Allah’u Ekber dağlarından ve 15 Temmuz’dan emanet bizlere...  Bunu hiç unutmamalıyız…