Şarkıcı Tüdanya sesini kaybetti

Seni Sevmeyen Ölsün adlı şarkısıyla bir döneme damgasını vuran şarkıcı Tüdanya, geçirdiği gırtlak kanseri hastalığı dolayısıyla sesini kaybetti.

Tam 1 sene önce kalp krizi geçiren ve bir süredir de kanser tedavisi gören şarkıcı Tüdanya'da kötü haber geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre; şarkıcı Onur Akay, Tüdanya'nın gırtlak kanseri tedavisi gördüğünü ve sesini kaybettiğini açıkladı. Akay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Bir döneme milyonlarca satan albümleri ve sahne programları ile damga vuran arabesk şarkıcısı Tüdanya, maalesef gırtlak kanseri oldu ve gırtlağı alındı. 5 aydır Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yatan Tüdanya, artık konuşamıyor ve maalesef tek geçim kaynağı olan sesini de kaybetti.

Bir şarkıcının yaşayacağı en acı olayı yaşayan Tüdanya, bu durumunu herkesten saklıyor, maddi zorluklar içinde ve ağır psikolojik ilaçlar kullanıyor. Ona mutlaka yardım eli uzatılması, sanatçı dostlarının yardım konseri düzenleyerek onun için sahneye çıkması ve Tüdanya'ya acil moral verilmesi gerekiyor. Allah yardımcısı olsun, şifa versin inşallah.'

TÜDANYA KİMDİR?

Arabesk müzik sanatçısı olarak tanınan ve asıl adı Hatice Döngü olan Tüdanya, 1986 çıkışlı Seni Sevmeyen Ölsün adlı eseriyle ünlenmişti. Sinemada da yer alan şarkıcı, tam 5 Türk filminde rol almıştı.