Şarkıcı Gülşen'e 10 ay hapis cezası!

Şarkıcı Gülşen hakkında imam hatiplilere yönelik kullandığı sözler nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına, hakkındaki hükmün açıklanmasının ise geri bırakılmasına karar verildi.

IHA

İmam Hatiplilere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen şarkıcı Gülşen'in yargılandığı davada kararın bugün çıkması bekleniyordu.

ŞARKICI GÜLŞEN'E 10 AY HAPİS CEZASI!

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen şarkıcı Gülşen'in 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına, hakkındaki hükmün açıklanmasının ise geri bırakılmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan tarihinde verdiği konserinde "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve soruşturma çerçevesinde 25 Ağustos 2022'de önce tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesinin de kabul edilmesiyle tutukluluğunun 4. gününde 'konutu terk etmeme' şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede de; Gülşen Çolakoğlu'nun 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.