Sami Özer kaç yaşında, aslen nereli? Sami Özer kimdir, gerçek ismi ne?

Star Tv'nin sevilen programı İbo Show'da bu hafta kandil özel programı yayınlanacak. İbo Show'un bu haftaki konukları arasında yer alan isimlerden biri de Sami Özer oldu. Sami Özer kimdir, kaç yaşındadır? Sami Özer aslen nereli? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Tam adı Sami Savni Özer olan tasavvuf müziği sanatçısı, 1950 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Dini ve müziği, tanınmış hocalardan öğrendi...

Türk tasavvuf müziği sanatçısı Sami Özer bu akşam kandil özel olarak hazırlanan İbo Show'a konuk oluyor. Sami Özer kimdir, gerçek ismi ne? Sami Özer kaç yaşında, aslen nereli? gibi soruların yanıtları tüm izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. 1950 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen Sami Savni Özer, Türk tasavvuf müziği sanatçısıdır. İşte hakkında tüm merak edilenler..

SAMİ ÖZER KİMDİR, GERÇEK İSMİ NE?

Tam adı Sami Savni Özer olan tasavvuf müziği sanatçısı, 1950 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Dini ve müziği, tanınmış hocalardan öğrendi. Doğuştan müzisyen olarak nitelendirilen ve hayatını müziğe adayan Sami Savni Özer, küçük yaşta, çok özel kabiliyeti ve hassas kulağıyla dikkat çekti.

Genç bir çocukken, müezzinleri dinleyerek, ezanı ve dini müziğin değişik makamlarını öğrendi. Klasik Türk Müziği ve dini müzikten oluşan kendi repertuarını kurdu.

Bir çok orkestra ve guruplara katılarak solistlik kariyerine başladı. 17 yaşına geldiğinde, kabiliyetini farkedip etkilenen tanınmış bestekar Amir Ateş, kendisini Üsküdar Musiki Cemiyeti hocalarından merhum Emin Ongan'a tanıttı. Emin Ongan, hemen sanatçıyı talebe olarak kabul etti ve onunla beraber 13 yıl boyunca klasik Türk Müziği meşk etti.

Çok iyi bir Türk müziği ve dini müzik birikimine sahip olan Sami Savni Özer, Tasavvuf Müziği hakkında bilgisini derinleştirdi.

Ayrıca,1998-1999 yıllarında MFÖ ile birlikte çeşitli konserlere katıldı. Mazhar Alanson ve Cem Yılmaz'ın birlikte rol aldıkları Her Şey Çok Güzel Olacak filminin, "Bu ne biçim hikaya böyle" ve " Fırtınalar" adlı şarkılarını Mazhar Alanson'la birlikte seslendirdi. Ve filmin akışı içinde bir kaside okudu.

2005 yılında gösterime giren "Beyza'nın Kadınları" filminin FAHİR ATAKOĞLU imzalı soundtrack albümünde ise Aman adlı parçada gazel seslendirdi.

1986 'dan beri Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı'nda çalışmalarına devam etmektedir.

Sümer Ezgü kimdir, aslen nerelidir? Sümer Ezgü kaç yaşında, kaç kez evlendi?

Hakan Mengüç kimdir, kaç yaşında? Hakan Mengüç aslen nereli, kitapları nelerdir?

Orhan Hakalmaz kimdir, kaç yaşındadır? Orhan Hakalmaz aslen nereli, evli mi?

Melihat Gülses kimdir, kaç yaşındadır? Melihat Gülses aslen nereli, eşi Necip Gülses kim?